Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. július 14. vasárnap
Hírek témák szerint

BALATONFŰZFŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2024. július 5., péntek 11:37

Új közösségi kemence épül Balatonfűzfőn
Balatonfűzfő Város Önkormányzata 2022. november 23-án támogatási kérelmet nyújtott be a Vidékfejlesztési Program (VP) „Helyi identitást és közösségi együttműködést segítő fejlesztések támogatása” című, VP6-19.2.1.-7-2-17 kódszámú felhívás keretében a „Közösségi kemence építése a balatonfűzfői Fűzfőfürdői Közösségi és Rendezvény Téren” című projektjére, amelynek eredményeként 12.106.123 Ft összegű vissza nem térítendő, 100%-os támogatási intenzitású európai uniós támogatást nyert.
A projekt közvetlen célja a balatonfűzfői Fűzfőfürdői Közösségi és Rendezvény Tér szolgáltatásainak bővítése egy fedett-nyitott térben megjelenő új közösségi kemence építése a közösségi tevékenységek, a helyi fejlesztési igények támogatása és mindegyik korosztály részére szervezhető közösségfejlesztő programok színvonalasabb megvalósítása érdekében. A projekt során 3 civil szervezettel, a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete – Balatonfűzfő és Térségének Mozgássérültek Csoportjával, a Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesülettel és a Balatonfűzfői Vendégváró és Gasztronómiai Egyesülettel kívánunk együttműködni. Mindhárom szervezet rendszeres használója az intézménynek, az egyik legjelentősebb városi fesztivál lebonyolításában – önkéntes alapon – aktívan részt vesznek.A projekt megvalósításával új kulturális szolgáltatással bővül az intézményi telephely. A közösségi kemence köré szervezendő program önálló vonzerőt jelenthet a helyiek és az idelátogató turisták számára, de lehet kiegészítő programeleme is egy jelentősebb fesztiválnak.
A fejlesztés eredményeként 1 db, 110 cm belső átmérőjű kemence épül két sparhelttel, egy kéménnyel és két munkapulttal, az egyikben dupla mosogató tálcával, továbbá egy 31 m2 fedett-nyitott tér, amelyből 16 m2 a növényfuttató acél keret.
Az önkormányzat a kemence megépítésével egy közösségépítés kezdeményezője is egyben, ugyanis az elképzelés szerint nem csak a turisztikai szezonban, hanem azon kívül is lehetőség lesz a kemence befűtésére. Egy ilyen kemence olyan közösségi színtérré teszi intézményünket, ami összehozza, formálja és a gasztro-kultúra megerősítésén keresztül építi a közösségeket, asztalhoz ülteti a helyi és az idelátogató családokat, és amíg sül vagy fő a kemencében az étek, a résztvevők elbeszélgetnek, barátkoznak egymással, egyszerre van jelen a hagyományőrzés és a közösség találkozása. A közösségi kemence használata során megerősödnek az emberek közötti kapcsolatok, új ismeretségek születnek, egy-egy programra pedig olyanok is ellátogatnak, akik később a közösség szerves részeivé válhatnak.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.