Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 23. kedd
Hírek témák szerint

HÉVÍZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. május 4., kedd 10:28

Kitüntetések Hévíz Város Napján -Elismerték az eredményes munkát
A hévízi képviselő-testület még a márciusi ülésén döntött kitüntető címek és díjak adományozásáról. A kitüntetéseket a város napi ünnepség keretében –melyen műsort adott a Musica Antiqua Együttes kamaracsoportja és a helyi általános iskola kórusa- a polgármesteri hivatal dísztermében adták át mindazoknak, akiket idén elismerésre érdemeseknek tartottak.

 
HÉVÍZ VÁROS DÍSZPOLGÁRA kitüntető címet adományozták posztumusz Tolnai Gróf I. Festetics György részére, a Hévízi-tó csodás gyógyhatásának „felfedezése,” és ismertté tétele érdekében, Hévízfürdő megalapításában végzett úttörő munkájáért. A díjat herceg Festetics György vette át.
A PRO URBE HÉVÍZ kitüntető díjat dr. Gyarmati József, a hévízi Gyógyfürdőkórház főorvosa, a Tóvédő Egyesület alapító elnöke kapta a Hévízen végzett közel négy évtizedes gyógyító és oktató tevékenységéért, a Hévízi tó védelme érdekében tett kiemelkedő munkásságáért.
a PRO CULTURA HÉVÍZ kitüntető díjat nyolc személynek adományozták. Ambrus Sándor, a Hévízi Polgárőr Egyesület alelnöke, a város közrendje és közbiztonsága érdekében kifejtett több mint másfél évtizedes munkájáért; Bereczkyné Koronkai Anna, a Polgármesteri Hivatal Közgazdasági Osztályának vezetője pedig másfél évtizedes köztisztviselői munkája mellett a magyar népművészet ápolásában játszott kiváló tevékenységéért, közösségépítő munkájáért vette át a kitüntetést a polgármestertől. E rangos helyi kitüntetésben részesítették Elekes Líviát, a Bibó István Alternatív Gimnázium és Szakközépiskola tanárát, aki blokkvezetőként, patrónusként, osztályfőnökként is magas színvonalon végezte két évtizedes tanári munkájáért. Ugyanezt a díjat ítélték oda Németh József, a Hotel Aquamarin igazgatója részére, lelkiismeretes, magas szakmai tudással és tapasztalattal, a turizmus és gyógy-idegenforgalom fejlesztése terén végzett kiváló munkájáért; továbbá Partics Andrea, a Hévízi Televízió ügyvezetője részére, a helyi televíziós rendszer fejlesztésében, a pártatlan helyi tájékoztatás érdekében nagy szakmai hozzáértéssel végzett munkájáért. Peresztegi Zsolt, a Festetics György Művelődési Központ munkatársa a város kulturális életében nagy hozzáértéssel és odaadással végzett munkájáért; Simonné Gál Gyöngyi, a Hévízi Illyés Gyula Általános Iskola igazgató-helyettese a nagy hivatástudattal és a gyermekek iránti elkötelezettséggel végzett közel két évtizedes munkájáét vette át a „Pro Cultura”-t. Vági Ferencné, a Szociális Integrált Intézmény vezetője kiemelkedő szorgalommal és hozzáértéssel végezte az idős emberek, rászoruló személyek és családok gondozását. Őt az aggkorúak ellátása terén végzett lelkiismeretes munkájáért jutalmazták kitüntetéssel.
A HÉVÍZ VÁROS KÖZSZOLGÁLATÁÉRT kitüntető díjat idén négyen kapták. Cziklinné Babos Ilona, a hévízi Illyés Gyula Általános Iskola tanítónője nagy hivatástudattal és a gyermekek iránti szeretettel végzett közel három évtizedes eredményes oktató-nevelő munkájáét; Fábsicsné Nagy Erika, a Brunszvik Teréz Napközi-otthonos Óvoda óvodapedagógusa pedig, több mint két és fél évtizedes óvodapedagógusi és fejlesztőpedagógusi munkájáért.
Ugyanezt az elismerést vehette át Koponics Ferencné, főszakács, a közétkeztetés terén felelősségteljesen végzett három évtizedes kiváló munkájáért, illetve dr. Puskásné Horváth Mária, aljegyző, a közigazgatás terén lelkiismeretesen, nagy szaktudással és szorgalommal végzett közel két évtizedes munkájáért.
AZ ÉV RENDŐRE kitüntető díjat Kun Gábor, a Hévízi Rendőrőrs főhadnagya kapta, aki az őrs megalakulásától: 1994-től kezdve folyamatosan minden feladatkörben kiemelkedően magas színvonalon, példamutató magatartással végezte mindennapi tevékenységét.
A polgármester dicsérő okleveleket és tárgyjutalmakat adott át a polgármesteri hivatalban és az önkormányzat intézményeiben szorgalmas munkát végzőknek. Ezúttal Henczi Gézáné, Lajkó Erzsébet, Fonnyadt József és Németh Nándor is jutalmat kapott.
Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke Ambrus Szilárdot elnöki dicséretben részesítette, Kecskés Annamáriát pedig arany fokozatú OPSZ-elismeréssel tüntette ki. A kitüntetettek nevében dr. Gyarmati Józsefet szólt a megjelentekhez. A partnereivel jó kapcsolatokat kiépített, önmagát tudatosan fejlesztő fürdőváros eredményeihez gratulálva szólt arról, hogy Hévízen élni és dolgozni már önmagáért is kitüntetésnek számít.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.