Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 26. péntek
Hírek témák szerint

Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ)
2010. november 17., szerda 11:41

Újra E.ON Családi Foci pályázat – most önkormányzatoknak is! -Sajtóanyag
A tavaly elindított Családi Foci Program eddigi sikereire alapozva az E.ON Hungária újabb 30 millió forintos pályázatot hirdet, ezúttal az önkormányzatok számára. A Vincze Ottó labdarúgó, a program nagykövete szakmai támogatásával, valamint Puskás Ferencné védnökségével indított új pályázat a futballegyesületek mellett immár az önkormányzatoknak is segít abban, hogy minél több lehetőséget biztosítsanak  a foci révén a családoknak a közös sportolásra és az együtt eltöltött szabadidőre.
 
„Véleményem szerint az E.ON-nak érdemes volt elindítania a programot. Azt látom, hogy az emberek pontosan megértették, hogy mit szeretnénk, és nagy örömmel valósítják meg az elképzeléseiket, csak kell valaki, aki megadja a „kezdőrúgást”. - tartja Vincze Ottó labdarúgó, a Családi Foci program nagykövete, aki szakértőként is segíti a pályázatot.
 
A magyarországi, települési önkormányzatoknak, illetve a települési önkormányzatok tulajdonában lévő közhasznú gazdasági társaságoknak meghirdetett pályázaton összesen 15 millió Ft díjat oszt majd ki a szakmai zsűri; pályázatonként 1,5 millió forintból gazdálkodhatnak az önkormányzatok.
Az egyesületeknek meghirdetett, szintén 15 millió forint összdíjazású új pályázati körben a korábbiakhoz hasonló színvonalú és tartalmú pályaműveket vár az E.ON. Itt egy-egy nyertes 3 millió forintból valósíthatja majd meg a családi foci programokat.
A pályázaton nyert pénzen az önkormányzatok és egyesületek családi klubszobákat és rekreációs focitevékenység végzésére alkalmas kis pályákat építhetnek, vagy családi focihétvégét, edzési és szabadidős családi programokat hirdethetnek meg országszerte.
 
„Nagy öröm számomra, hogy a családi programban nyertes egyesületek és az általuk megrendezett rendezvények résztvevői egyértelműen pozitív visszajelzést adtak a támogatás fontosságáról. Úgy gondolom, nagyon jó úton járunk, amikor ahhoz adunk támogatást, hogy a családok ingyenesen focizhassanak szabadidejükben, szakmai konferencián vehessenek részt, eszközöket vásároljanak a gyerekeknek vagy felújítsanak egy öltözőt, mosdót, és így tovább. Véleményem szerint ez a lényeg: az emberek számára kézzelfogható a támogatás.” - véli Konrad Kreuzer, az E.ON igazgatóságának elnöke, a program egyik megálmodója.
 
Az önkormányzatoknak és futballegyesületek kiírt pályázatra a vállalatcsoport december 3-ig várja a pályaműveket. További információ:  
 
Háttér:
2009-ben indult el a fociutánpótlás támogatásával az E.ON Családi Foci programja, amely során pályázati úton 30 millió forint értékű sportszercsomagot osztottak ki több mint 720 iskolának. Idén a Családi Foci Program első fejezeteként az E.ON dolgozói pályázhattak sportszercsomagokra, a nyáron meghirdetett 30 millió forintos külső pályázaton pedig utánpótlás-neveléssel foglalkozó futballklubok, egyesületek és szakosztályok családi foci programok indítására adhatták be pályaműveiket. A pályázatra az ország minden részéből  összesen 41 pályázat érkezett, melyből a szakmai zsűri 11 pályázatot díjazott. A megvalósult programokról a oldalon színes tudósítások olvashatóak.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.