Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 28. csütörtök
Hírek témák szerint

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
2009. június 18., csütörtök 11:37

Négy éve megálmodták – 2 éve elhelyezték az alapkövet – május 1-jén átadták
Szentendre megújuló városként élen jár az egészséges életmódhoz kapcsolódó programok megvalósításában. Mindezek eléréséhez a sport infrastrukturális és szervezeti hátterének kialakítása szükséges. Az önkormányzat azon dolgozik, hogy növelje a sportolás lehetőségeinek helyszíneit és számát, biztosítsa  a verseny és tömegsport térhódítását.        

2009. május 1-jén került átadásra a Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont. Dr. Dietz Ferenc köszöntőjében elmondta, hogy itt Szentendrén merész álmokat dédelgetünk, de azokat kemény munkával meg is valósítjuk, mint ezt az uszoda is példázza. Ez 2009-ben a harmadik fejlesztés, amely az akadálymentesített Polgármesteri Hivatal, a felújított intermodális bejárat, a HÉV-aluljáró felújításával átadásra került.

Schmitt Pál, a MOB elnöke és Dr. Dietz Ferenc, polgármester leplezték le Kovács Lajos emlékére állított emléktáblát, amely a nagylelkű lokálpatriotizmust és a kor szellemiségének megfelelő gondolkodást jelképezi. A beruházások évében különösen büszkék lehetünk a szentendrei sportolók érdemeire, különös tekintettel a kézilabdások, kosárladások, sakkozók, a baseball- és korfball csapat, valamint a kajakosok közelmúltban elért kimagasló eredményeire. Emellett van sportexpónk, van ovi-olimpiánk, futóversenyünk, városi sportegyesületünk. Idén 238millió Ft pályázati támogatásból újulnak meg óvodai tornaszobák, és az új uszodában a gyermekek úszni tanulhatnak.

Sportolni kell! Egyszerűen kell, mert az egészséges életmód alapja a mozgás és a helyes táplálkozás. Ezzel a kijelentéssel nem vitatkozhatunk, nem is akarunk. Az viszont nem mindegy, hogy hol, és mit teszünk egészségünk érdekében, nem igaz?
- A mai világban mindenki tudja, hogy az edzett ember vonzóbb, ráadásul általában terhelhetőbb munkaerő is, mint mozgásszegény életmódot folytató társai. Szóval mozogni kell. De milyen mozgásformát válasszunk, hogy ne is erőltessük túl izmainkat, mégis érezhető legyen a változás, hogy olyan legyen az a sport, mintha direkt nekünk találták volna ki… Erre találta meg a megoldást a FAWA V8 Sportközpont, mely a szentendrei Vizes Nyolcas, azaz V8 uszoda és wellness-központban található.

Milyen lehetőségek várják az érdeklődőket?
- Hosszú lenne felsorolni az összes lehetőséget, ezért a teljesség igénye nélkül említeném a világszínvonalú fitnesztermünket, melyben személyi edző segítsége is igénybe vehető – mutat körbe a légkondicionált, a legmodernebb gépekkel felszerelt termen – aerobik óráink közül a legnépszerűbbek talán a kangoo, a fittbox, a step, de aki a lassabb mozgásformákat kedveli, azok választhatják a jóga, vagy a pilates edzéseket is. Harcművészeti oktatás is folyik úgy felnőtteknek, mint gyerekeknek, aki viszont bicajra vágyik, az a Spinning óráinkon tekerhet, ameddig jólesik, táncos lábú vendégeinknek pedig ajánlhatom a pörgős salsát. – sorolja Grexa Zsolt, fitneszkomplexum képviselője a lehetőségeket.

- Tudom, hogy egy egyedülálló módszer is a birtokotokban van, amivel személyre szabott tanácsokkal láthatjátok el az érdeklődőket…
Igen, a Fitline Metabolic Typing nyújtotta, anyagcsere analízisen alapuló, személyre szabott táplálkozási programra gondolsz. Idegrendszeri, emésztőrendszeri és hormonális sajátosságok alapján a vendég megkapja, hogy melyek az egészsége szempontjából számára optimális élelmiszerek és egy étkezésen belül mi a számára legjobb fehérje/szénhidrát/zsír arány. Hormontípusa szerint pedig feltárul előtte, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyek kifejezetten hízást okoznak. A hormonális beállítottság vizsgálatával ajánlást adunk a leghatékonyabb edzésformára, ideális napszakra, pulzustartományokra, intenzitásra.

- Ez nagyon családcentrikusak helyszínnek tűnik…
Célunk, hogy a szülők a gyerekekkel együtt mozoghassanak rendszeresen, olyan környezetben, mely biztonságos, higiénikus, és szakértői felügyelettel ellátott, ezért azok a szülők, akik bármely sportra beíratják hozzánk a gyermeküket, 50 %-os kedvezményt kapnak az általuk választott bérletből.

És hogy ne csak mi részesüljünk ebből a valóra vált álomból: az uszoda vízéből ajándékként küldünk minden, vízilabdában érdekelt nagyvárosnak egy-egy palack vizet jelezve, hogy Szentendre is megjelent a vízi sportok térképén…


Polgármesteri Hivatal
Szentendre




Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.