KISBAJCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2011. május 10., kedd 09:12

Jól halad Kisbajcs belterületi vízrendezése
Márciusban kezdődött meg az I. ütem kivitelezése Szőgyén, a 2010-ben megkötött támogatási szerződés alapján. Kisbajcs Község Önkormányzata 58,6 millió forint támogatásban részesült a Nyugat-dunántúli Operatív Programból. A közel 69 millió forintos összköltségvetésű projekt keretében az elnyert támogatással jelenleg megvalósítás alatt áll a település központi részének, a Kossuth utca, Győri út és Arany János utca egy-egy szakaszának vízelvezetése, illetve a közigazgatásilag Kisbajcshoz tartozó Szőgye településrész belterületi vízrendezése.
 
A kivitelező Arvia Kft jól halad a munkákkal. Amennyiben kedvezőtlen időjárási körülmények nem lesznek az elkövetkező időszakban, akkor a tervezett határidőt megelőzően várhatóan már júniusban be tudják fejezni a munkálatokat.
 
Kamocsai Sándor polgármester elégedett a munkálatokkal, mely a lakosság legkisebb mértékű zavarásával folynak. Az önkormányzat a beruházással jelentős lépést tett a község belterületi vízrendezésében. A teljes megvalósításhoz további források szükségesek, így a mostani projekt lezárása után az Önkormányzat újabb pályázatot nyújt majd be a II. ütemre, melyhez a tervek már készen állnak.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.