SZÁZHALOMBATTA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. augusztus 17., szerda 14:07

Finomabb lesz a víz
Kísérleti jelleggel új technológiát alkalmaz az ivóvíz tisztítására a százhalombattai SZÁKOM Kft. Az úgynevezett TwinOxide-os fertőtlenítés környezetbarát, hatékonyabban és jóval gyorsabban pusztítja el a vízben található organikus szennyeződést, mint a hagyományosan alkalmazott klór, ráadásul nem kölcsönöz kellemetlen szagot vagy elszíneződést a víznek és nem korrodálja a vezetékeket – olvasható a cég közleményében.

Az ivóvíz-szolgáltatás minőségét, a vizsgálatok rendjét és gyakoriságát jogszabályok rögzítik Magyarországon, amelyeknek a SZÁKOM által szolgáltatott ivóvíz jelenleg is kiválóan megfelel. A cég azonban tovább szeretné javítani a minőséget, ezért döntött az új eljárás kipróbálása mellett. A TwinOxide granulátumot jelenleg 72 országban használják, de az Egyesült Államokban már 50 évvel ezelőtt sem sajnálták rá a pénzt.

Százhalombattán az új technológia alkalmazásának kezdési időpontjáról külön tájékoztatják majd a fogyasztókat, mivel az átállás átmenetileg zavarosságot okozhat. Ez után azonban remélhetőleg klórszagtól mentes tiszta vizet ihatunk.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.