BUGYI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2011. szeptember 27., kedd 11:57

Beleznay kastély felújítása
A Beleznay kastély régóta használaton kívül áll településünk központjában. A felújítás már 2001-ben elkezdődött és attól kezdve folyamatosan tart, mert a befejezéshez, nem volt elegendő pénz. Használhatóságot biztosító forrásra 2009-ben nyílt lehetőség az Új Magyarország Vidékfejlesztési terv keretében meghirdetett Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér kialakítása című pályázattal. Sikeres pályázat után, 2011-ben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 43.654.905 Ft-tal támogatta községünket. A pályázat célja egy olyan komplex szolgáltató és közművelődési célokat szolgáló épület létrehozása, mely megfelelő színvonalon szolgálni tudja a helyi és környékbeli lakosság igényeit. Ennek érdekében a beruházás az épület fizikai felújításán túlmenően, bútorzat beszerzését is tartalmazta.


Közbeszerzési eljárás folyamán az önkormányzat a MUNKABÍRÓ KFT-t bízta meg a komplex kivitelezéssel. Ez év júliusában kezdődtek el a felújítási munkálatok. A kivitelezés során nehézséget jelent, hogy az épület műemléki védelem alatt áll. A felmerülő nehézségek elkerülése érdekében az önkormányzat és a kivitelező kapcsolatot tart a Pest Megyei Kormányhivatal Kulturális Örökségvédelmi Iroda képviselőjével.


A munkálatok befejezése után, reméljük, hogy a község művelődési-, könyvtári intézmény feladataihoz, a községben élő lakosság társas kapcsolataihoz, művelődéséhez, szórakozásához alkalmas teret tudunk létrehozni. Ennek érdekében a könyvtár-, és művelődési ház veszi birtokba, várhatóan ez év novemberében.

1 csatolt dokumentum beleznay
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.