SIKLÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. szeptember 28., szerda 13:56

Teljes lefedettségű lehet a siklósi szennyvízhálózat
A mai napon Dr. Marenics János Siklós város polgármestere és Lasch Tímea az Energia Központ Nkft. ügyvezetője ünnepélyes keretek között aláírta azt a Támogatási Szerződést, amely biztosítja Siklós városában a 100%-os szennyvíz lefedettséget. Az Új Széchenyi Terv Program keretében 1,3 Mrd Ft Európai Uniós forrást nyert a tízezer fős település Siklós Város szennyvízközmű beruházására.

Több éves erőfeszítésünket végre siker koronázta – tájékoztatott Dr. Marenics János polgármester – hiszen Siklós városában végre megvalósulhat az a bruttó 2,1 Mrd Ft összköltségű szennyvízberuházás, amivel városunkban minden ingatlan szennyvízzel ellátott lesz. A beruházás gazdasági szerepe ezen is túlmutat, hiszen így válik lehetővé, hogy újabb beruházások valósuljanak meg településünkön.

A jelenlegi telephelyen megépítésre kerül egy korszerű, környezetvédelmi szempontoknak megfelelő, nagyobb kapacitású szennyvíztisztító telep, valamint 1231 lakossági és 54 vállalkozást érintő új szennyvíz-csatornahálózati bekötés, továbbá a belvárosban öt szakaszon szennyvízcsatorna rekonstrukció.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.