VERESEGYHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. október 10., hétfő 19:28

Lakossági tájékoztatás a „Virágos, tiszta Veresegyházért 2011” mozgalomról
A mozgalmat a 2011. április 19-i képviselő-testületi ülés 78. sz. határozata alapján indítottuk el, és szeretnénk az elkövetkező években is folytatni.
Nem újkeletű ez a kezdeményezés településünkön, már 1986-ban, a Vöröskereszt helyi szervezetének koordinálásával, később civil szervezetek, majd az önkormányzat Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságának irányításával igyekeztünk felkutatni a tiszta, virágos, rendezett portákat, és kiemelni közülük a legszebbeket, az elismerésre legméltóbbakat.
Ki ne emlékeznék a „Tiszta udvar, rendes ház” mozgalomra? — sokan még most is házuk falán őrzik ezt a szerény elismerést.
Az idén önkéntesek, önkormányzati képviselők és a Polgármesteri Hivatal dolgozói járták be a várost, és összegyűjtötték az elismerésre méltó porták címét.
Örömmel közölhetem, csaknem félezer cím gyűlt össze… Ezek közül — fényképek alapján — ki fogjuk választani a legkiemelkedőbbeket, majd levelet írunk a címre, tudakolva, elismerésül elfogadnak-e a várostól egy helyi szobrászművész által készített kisplasztikát, melyet kitehetnek a házuk falára.
Ha a levelünkre valaki nem válaszol, természetesen nem „zaklatjuk” tovább, hogy vegye át az elismerést.
Mindaddig anonim marad a kiválasztott porta, amíg a címzett nem nevesíti önmagát.
Tisztelt Városlakók!
Kérem, fogadják nyitottan ezt a gesztust a várostól; hadd hirdessük, hogy településünkön sok gondos, környezetét rendben tartó, szépérzékkel megáldott ember lakik!

Szekszárdiné Bányai Katalin
szervező


Álljon itt emlékeztetőül a képviselő-testület áprilisi felhívása:
F E L H Í V Á S
„Virágos, tiszta  Veresegyházért 2011”
mozgalomban való részvételre

Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő- testülete a Föld Napja alkalmából meghirdeti városunkban a „ Virágos, tiszta Veresegyházért 2011” mozgalmat, melynek célja a városi környezet szebbé tétele, ezáltal a lakosság életminőségének javítása a zöldfelületek példamutató kialakításával, tiszta, rendezett, virágos városkép létrehozásával.
Városunkban a nyár folyamán befejeződnek a városközpont építési munkálatai, az utcák aszfaltozása is nagyrészt elkészült, a parkok, pihenőhelyek, játszóterek rendbetétele folyamatosan zajlik, tehát következhet a házak előtti területek virággal való beültetése, gondozása.  Akik ezt eddig is megtették, nagyon köszönjük.
Önkéntesek jelentkezését várjuk, akik a bíráló bizottságban részt szeretnének venni! Ők a helyszínen megtekintik az ingatlanokat, és javaslatot tesznek az elismerésre. Kérjük, a Polgármesteri Hivatal titkárságán jelentkezzenek!
A mozgalomban való részvételhez nem kell bejelentkezni, mivel a bíráló bizottság a május — szeptember közötti időszakban, a város bejárása alkalmával „deríti fel” az elismerésre érdemes portákat, helyszíneket.
E felhívás nyertesei az erkölcsi elismerés mellett egy képzőművészeti alkotást is kapnak jutalmul, mely felerősíthető pl. kapura, házfalra stb.
A mozgalom ez évi lezárására és az elismerések átadására várhatóan 2011 novemberében kerül sor.

 Pásztor Béla
polgármester
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.