KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. október 26., szerda 16:00

Megújult Kisújszállás belvízelvezető rendszere (ÉAOP-5.1.2/D-2f-2009-0004)
Kisújszálláson nagy problémát jelentett a belvíz. Egy-egy nagyobb esőzés elárasztotta a város egyes részeit, sőt, mivel sokan a szennyvízcsatornába kötötték a csapadékvizet, több helyen a csatorna is kiöntött. Az önkormányzat kisebb-nagyobb munkákat mindig végzett, ez azonban nem oldotta meg a problémát.
A végleges megoldást uniós támogatással tudták megvalósítani. Az ÉAOP-5.1.2/D-2f-2009-0004 kódszámú, Kisújszállás belvízelvezető rendszerének rekonstrukciója a lakhatási és termelési feltételek megteremtése érdekében című projekt részeként végre megoldódhatott a probléma a város déli részein. A mintegy 550 millió forintos beruházás 85%-ban finanszírozott, az Európai Unió és a magyar állam 465 millióval támogatta a programot.
A beruházás 2010 tavaszán indult, s nemrég ért véget. Ez idő alatt több mint 25 km-nyi árok újult meg – részben zárt, részben beton burkolattal ellátottak vagy földmedrűek. Emellett épült három átemelő is a Petőfi utca végén és a Rövid utcán, valamint a Béla király utca végén. Ezek a csapadékot a város határában lévő gyűjtőcsatornákba, majd onnan a Kakat főcsatornába juttatják. A beruházás során két esetben is fény derült arra, hogy kiegészítő építési munkákat kell végezni a vízelvezető rendszer zavartalan működéséhez, ezért kétszer nyújtottak be igényt a pótmunkákra – mintegy 64 millió forint értékben. Az építési munkákkal egy időben hasonló beruházás valósult meg Kisújszállás északi városrészein. További tíz km-nyi árok felújítása és két átemelő építése történt meg szintén az unió támogatásával, mintegy 424 millió forintból.
A déli területeket érintő beruházás befejeződött, a műszaki átadás is megtörtént. A projekt hivatalos zárása október 26-án, szerdán délelőtt 11 órakor volt a kisújszállási Városházán, ahol beszámoltak a projektről, s annak a környező területekre gyakorolt hatásairól is.

5 csatolt kép felújított belvízelvezető rendszermunkálatokprojekttáblafelújított belvízelvezető rendszerfelújított belvízelvezető rendszer
1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.