Önkormányzati Minisztérium
2009. július 27., hétfő 12:29

Megállapodás kedvezőbb feltételekkel a Forma-1 újabb öt évre szóló megrendezéséről
Varga Zoltán sportért felelős önkormányzati miniszter és Bernie Ecclestone a Forma-1 jogtulajdonosa a Hungaroringen ünnepélyes keretek között írták alá a megállapodást a Magyar Nagydíj 2016-ig szóló megrendezéséről.


A Kormány még június 3-i ülésén döntött, hogy biztosítja a feltételeket 2016-ig a Forma-1 magyarországi futamainak megrendezéséhez és egyben felhatalmazta a sportügyekért is felelős önkormányzati minisztert a szerződés aláírására és a garancia vállalására.
A magyar fél szempontjából az eddigieknél kedvezőbb feltételekkel sikerült megállapodni. E szerint a jogdíj 2012-től évi 10 százalék helyett mindössze 7,5 százalékkal emelkedik.
Az új szerződés megkötésével a Magyar Nagydíj lett a Forma-1-es világbajnoki versenynaptárban Monte-Carlo és Monza után a harmadik leghosszabb ideje egy helyen megrendezésre kerülő viadal.
Varga Zoltán a tárgyalást követően kijelentette, hogy a megállapodás nagyon kemény, ám rendkívül korrekt tárgyalás lezárásaképpen született meg és komoly szerződést írtak alá, amely hatalmas eredmény.
A miniszter továbbá kiemelte, hogy Közép-kelet Európában ez az egyetlen verseny és ez óriási érték, amelyre megéri pénzt áldozni, mert Magyarország hírnevét így tudjuk a legjobban elvinni a világba.


Budapest, 2009. július 27.


Önkormányzati Minisztérium
Sajtó és Kommunikációs Főosztály


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.