MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. december 6., kedd 12:50

Életünk villamos energia nélkül
„Életünk villamos energia nélkül” volt a címe annak a témahétnek, amelyet november 14 és november 18-a között rendeztek meg a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában.
A középfokú oktatási intézmény TÁMOP 3.1.4 számú pályázatában feladatként szerepel, hogy a diákok számára különböző témájú előadásokat, prezentációkat, foglalkozásokat szerveznek. E projekt kapcsán szervezték meg az „Életünk villamos energia nélkül” című témahetet.
A programsorozat keretében november 15-én dr. Kajati György PhD, az EKF TTK Földrajz Tanszék adjunktusa tartott előadást „A magyar villamosenergia-ipar az elmúlt 21 évben” címmel.
Az energiafelhasználással kapcsolatos következő prezentációban az energiatermelés és -fogyasztás kihívásaival, a megújult energiafelhasználással, valamint az új technológiákkal ismerkedhettek meg a Gimnázium diákjai. Az új lehetőségekről, az energiaforrások kiaknázásának káros hatásairól, megelőzési módjairól Prof. dr. Mika János éghajlatkutató, egyetemi tanár, az MTA doktora tájékoztatta az előadás résztvevőit.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.