KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. december 9., péntek 17:32

Sport Munkacsoport: támogatják Kecskemét jelentkezését a jövő évi Nemzetközi Gyermek Játékokra
Kecskemét közgyűlésének Költségvetési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Sport Munkacsoportja december 8-án tartotta legutóbbi ülését.
A megbeszélésen a munkacsoport tagjai áttekintették a városunkat képviselő sportolók 46. Nemzetközi Gyermek Játékok történő részvételével kapcsolatos tennivalókat. Egyetértés született abban, hogy - tekintettel a rendezvény jövő évi és későbbi helyszíneire (2012. Koreai Köztársaság -Daegu, 2013. Kanada - Hamilton, 2014. Ausztrália - Lake Macquarie) és az ebből következő utazási költségek mértékére - a város sportolóinak részvétele abban az esetben megalapozott, ha egyúttal tárgyalások kezdődnek a Játékok Kecskeméten történő megrendezését illetően.

 Napjainkban több mint 50 ország közel 100 városának 2000-2500 sportolója és sportvezetője vesz részt a rendezvényen, amelyet gyakran „Gyermek Olimpiának” is neveznek. A rendezvény iránti érdeklődés és annak méretei megközelítik sok sportág kontinens- és világversenyének méreteit

A munkacsoport egyhangúan támogatta a város jelentkezését a jövő évi programra és úgy döntött, hogy az eredményes felkészülés érdekében résztvevő sportágak körére januárban megteszi javaslatát.

 Az ülés résztvevői a 2012-es „Kecskemét Város Sportnapja” programmal kapcsolatos teendőkről is tárgyaltak. Elhangzott, hogy a 2012. június 8-9-én több nagyszabású program is lesz, amelyek közül kiemelkedik a Magyar Olimpia Akadémia Vándorgyűlése és a II. Mercedes Utcai Futóverseny. Szintén kiemelkedő eseménye lesz a rendezvénynek a „Kecskemét Sportjáért Díj” átadása, valamint a város kiemelkedő eredményeket elért sportolóinak köszöntése, amelyet a tervek szerint 8-án este, nagy nyilvánosság előtt tartanak.

Az ülésen szó volt az elfogadott sporttörvényről, valamint az új városi sportkoncepció kidolgozásáról és elfogadásáról. A munkacsoport tagjai úgy döntöttek, hogy a korábban elkészült munkaanyag aktualizálását követően jövő év első negyedévében nyilvános vitára bocsátják a koncepció tervezetét, amelynek végleges formáját 2012. első félévében javasolják a közgyűlés által elfogadásra.
Az ülés zárásaként a jelenlévők egyhangúlag támogatták a S. C. HÍRÖS-ÉP Egyesület kérelmét, amely szerint a sportszervezet 2011. december 29-én - a 2003-as születésű gyermekek számára  megrendezendő – az I. Bánhidi József Emlékkupa országos gyermek labdarúgó torna lebonyolítása céljából térítésmentesen vehesse igénybe a Messzi István Sportcsarnokot.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.