BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. december 19., hétfő 15:17

Képviselő-testületi ülés (1) - Új igazgató a művelődási közponban, új rednőrkapitány
A helyi iparűzési adó mértékét 1.9 százalékról két százalékra emelte a testület a december 15-én tartott ülésén. Néhány százalékkal növekszik jövőre a lakossági vízdíj, a szemétdíj pedig átlagosan havi 500 forinttal.


Napirend előtti hozzászólásában Laczik Zoltán (MSZP) azt tette szóvá, hogy az Agip-kútnál lévő buszmegállóban elromlott a közvilágítás. Örömmel nyugtázta viszont, hogy elkezdődött az itt lévő, az M7-esen átívelő gyalogos felüljáró híd lépcsőjének renoválása.

Kálóczi Imre (Fidesz-KDNP) jelezte, hogy a Kőhegy környékén a szokásosnál is jobban elszaporodtak a betörések. A rendőrség hathatósabb beavatkozását kérte.

Sánta Áron (Fidesz-KDNP) az 1. számú Általános Iskola melletti átjáró áldatlan állapotára hívta fel a figyelmet.
Bár befejeződött az optikai kábelfektetés a városban, mint sejthető volt, sok helyütt lesz probléma. Az Őszibarack utcánál például már most érződnek az aszfalt helyreállításának hiányosságai - mondta.

Czuczor Gergely (Fidesz-KDNP) egy furcsa és felháborító jelenségről számolt be. Néhány Budaörsre beérkező buszt úgy ellenőriztek a BKV ellenőrök, hogy a leszálló utasoktól kérték a jegyeket. Így tumultuózus jelentek alakultak ki, és olyan járókelők is belekeveredtek az ellenőrzésbe, akik nem is a busszal érkeztek.

Wittinghoff Tamás polgármester tarthatatlannak nevezte az eljárást, hozzátéve, hogy óvatosan nyilatkozik BKV ügyekben, hiszen a minap Tarlós István sértésnek vette egy pontosító nyilatkozatát. Az történt ugyanis, hogy a főpolgármester egy rádiós beszélgetésben úgy fogalmazott: az agglomerációs települések nem fizetnek a buszjáratokért. Ő ezt egy nyilatkozatban tette helyre, mondván, hogy az évi közel 300 millió forint, amennyiért Budaörs megvásárolja a BKV szolgáltatását, csak nem tekinthető semminek. Miközben arról is tudomása van, hogy sok más település, így például a szomszédos Törökbálint is százmillió forintot fizet a közlekedési vállalatnak.

Bíró Gyula (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) szintén betörésekre hívta fel a figyelmet, amelyeket a lakótelepen követtek el. Kérte, hogy legyenek aktívabbak a polgárőrök is.

Stifft Nándor (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) több lakó kérését tolmácsolta. A Bretzfeld utcánál lévő egyik buszmegállóban a reklámok eltakarják az utasokat, így a buszvezető nem veszi észre a várakozókat.

Császárné Kollár Tímea (Jobbik Magyarországért Mozgalom) szociális tanácsnok bejelentette, hogy a szociális kerekasztal résztvevői megtárgyalták a budaörsi hajléktalanok helyzetét. Szeretnék határozottan szétválasztani azokat, akik hajlandóak együttműködni például a Máltai Szeretetszolgálattal, illetve azokat, akik nem. Utóbbiak esetében a rendőrségnek kell szigorúan eljárnia - fogalmazott. Kérte, hogy erősítsék meg a polgárőrséget is.

Ezt követően, első napirendi pontként megválasztották a Jókai Mór Művelődési Központ új igazgatóját. A pályázatra kilencen adtak be anyagot. Ezek közül kettő érvénytelen volt, egy jelölt pedig visszalépett. A bizottsági meghallgatások és a szakértői vélemény alapján két jelöltet hívtak meg a testület elé.
Simon Erika rövid bemutatkozásában elmondta, jelenleg is a művelődési házban dolgozik, megbízott igazgatóként.
Szegedi Lászlóné a Miskolc melletti Bőcsről érkezett, ahol egyszemélyes kultúrházat vezet.
A képviselői hozzászólásokból kiderült, a többség úgy ítéli meg, Szegedi Lászlóné tapasztalatai nem lennének elegendőek Budaörs esetében.
A többségi támogatást Simon Erika nyerte el, akit 2016. december 31-éig, határozott időre igazgatóvá választottak.

Az eddigi budaörsi rendőrkapitány, Szigeti János távozásával megüresedett vezetői posztra dr. Csipler Norbertet nevezték ki január elsejétől. Az önkormányzatnak személyét illetően csak véleményezési joga van. Az új kapitány bemutatkozó beszédében arra helyezte a hangsúlyt, hogy célja: a hozzájuk forduló polgároknak pozitív benyomása legyen a rendőrségről. Emellett fontosnak tartotta a közterületi jelenlét fokozását is. A testület támogatta az új rendőrkapitányt.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.