BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata
2012. február 21., kedd 13:50

Budapest, Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzat Sajtóközleménye
Budapest, Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzat Sajtóközleménye


Példás összefogással jól szervezett krízisellátás valósult meg Erzsébetvárosban az utóbbi hetek időjárási körülményeire reagálva.

Összesen 430-an vették igénybe az elmúlt 16 napban a VII. kerületi önkormányzat krízisszállását, melyet a rendkívüli időjárási körülmények okán nyitott meg Erzsébetváros vezetése. Az önkormányzat civil és egyházi szervezetekkel együttműködve 6400 tál meleg ételt, 13120 liter teát és 6400 kg kenyeret osztott ki a rászorulóknak. A hideg elleni védekezésben számos önkéntes, önkormányzati dolgozó, civil és egyházi személy, valamint a katasztrófavédelem munkatársai is részt vállaltak, több mint 220 ember együttműködése biztosította a folyamatos ellátást.

A helyszínen végzett felmérések alapján megállapítható, hogy a rászorulók egy része 60 év körüli kerületi nyugdíjas, akik nehéz szociális helyzetükből adódóan éltek a melegedési és étkezési lehetőséggel. Rajtuk kívül 18 és 24 év közötti utcán élő fiatalok, illetve középkorú környékbeli hajléktalan személyek vették igénybe a krízisellátást.



Budapest, 2012. 02. 21.

1 csatolt dokumentum Erzsébetváros sajtóközleménye
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.