MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. február 29., szerda 12:31

Hat körzet, hat önkormányzati képviselő
Amellett, hogy a település valamennyi lakójának érdekeit képviselik, az önkormányzati képviselők kiemelten is foglalkoznak egy-egy településrész problémáival.

A képviselő-testület február 24-i ülésén a város területét hat körzetre osztották, amelyeket a jövőben fokozott figyelemmel kísér egy-egy képviselő.

A körzetek utcáit bejárva, az ott élőket megszólítva, fontos megoldandó feladatokat, információkat gyűjtenek, közvetlen tapasztalataik alapján felmérik a településrész gondjait. A körzetek létrehozása a képviselő-testületi munka hatékonyságának növelését, a jobb munkamegosztást és a lakossággal való közvetlenebb kapcsolattartást is erősítheti. A képviselő-testület és a lakosság közös akcióinak (május 1-jére, a Martfűiek Napjára, ezen belül a halételek főzőversenyére invitálás; Bata-szobor megvalósítása, stb.) népszerűsítésében is fontos szerepe lehet a körzetekben végzett képviselői munkának.


Az önkormányzati körzetek kialakítása a hat helyi választási körzet határain alapul.

A körzetek képviselői:
I. körzet:    Rágyanszki István
II. körzet:   Szekeres Mónika Gizella
III. körzet:  Gonda Istvánné
IV. körzet: Máté Gizella
V. körzet:   Tarjányiné Tasnádi Edit
VI. körzet: Antal László
Az önkormányzati körzetek képviselőinek munkáját dr. Despotov Svetozár alpolgármester fogja össze, az ő irányításával tesznek javaslatot a legfontosabb megoldandó feladatokra.
Amellett, hogy elsősorban az adott körzetért felelős képviselő várja a körzetből érkező jelzéseket, továbbra is valamennyi önkormányzati képviselőhöz fordulhatnak és dr. Kiss Edit polgármestert is felkereshetik kérdéseikkel, kéréseikkel, javaslataikkal az itt élők.


Herbály Jánosné
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.