BUDAPEST FŐVÁROS XIV. kerület - Zugló Önkormányzata
2012. február 29., szerda 14:54

Dr. Papcsák Ferenc polgármester kezdeményezésére vizsgálat indul a Zuglóban történt építési szabálytalanságok feltárására
Az elmúlt napokban bejelentés érkezett Zugló Önkormányzatához, melyben arról értesítették a hivatalt, hogy a Városligetben engedély nélkül építkeznek. Dr. Papcsák Ferenc  polgármester a Jegyzővel egyeztetve, azonnal vizsgálatot kezdeményezett az ügy feltárása és tisztázása érdekében.

A kerületben 2010 óta változtatási tilalom van érvényben, azt azonban a Polgármester fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy szabályos és jogszerű építési engedéllyel most is lehet építkezni Zuglóban.

Dr. papcsák Ferenc polgármester mindent megtesz annak érdekében, hogy a változtatási tilalom mielőbb feloldásra kerüljön. 2011-ben új főépítészt neveztek ki és a kerület sajátosságaihoz igazodó új településfejlesztési célokat határoztak meg.

A Polgármester tervei szerint májusban a képviselő-testület elfogadhatja Zugló új, kerületi szabályozási tervét. Ehhez azonban a törvény értelmében meg kell várniuk az egyes állami hatóságok válaszait. Határozott célja azonban, hogy a jövőben is minden építési szabálytalanságot feltárjanak és kivizsgáljanak.

Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata
Sajtóosztály
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.