TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2009. augusztus 26., szerda 09:28

A Csurgó-völgybe terjeszkedhet Tokaj
A városba tapasztalható beköltözési hullám miatt, a Képviselő Testületnek a Városi Főépítésszel együtt olyan területet kell kijelölnie, amely a Tokajban építkezni szándékozók számára kellemes környezetet, s megfelelő méretű telkeket biztosít infrastruktúrával.
Mivel a város nem rendelkezik - előkészített - beépítési területtel, illetve ha azok lennének is - döntően - a Tarcali út felé lennének kialakítva, a Képviselő Testület évekkel ezelőtt úgy döntött a Városrendezési Terv Szerkezeti Tervében, hogy a Csurgó-völgyben a tulajdonviszonyokba történő beavatkozás nélkül engedélyezi lakóházak építését. Ezért a Hivatal a 37. sz. úttól a Csurgó-bányáig megtette az előkészületeket a belterületbe vonásba. A völgy területnek egy része már most is belterület, ezt a szakaszt kívánja a Testület zártkertből belterületté nyilvánítani.
Egyébként is eddig az volt tapasztalható, hogy az építési szabályzatot sok telektulajdonos kijátszva a „szerszámos kamránál" nagyobb építményt létesített. A Városvezetés úgy látja, hogy a terület frekventált volta miatt, meg kell engedni a legális építkezést lakóházakra, ugyanis a tájban nagyobb kárt okozunk azzal, ha itt ott nem túl szép „szerszámos kamrák" épülnek.
Az építési kedv felgyorsítása érdekében a Képviselő Testület döntött arról is, hogy igyekszik a szóban forgó területre a közműveket is bevinni.
Ennek megfelelően lépéseket tett a völgybe vezető út és csapadékvíz-elvezető csatorna megtervezésére, és még az idén ennek a munkának a megpályázására.. A korábban a városvezetés megoldotta a völgyben a szennyvízcsatorna gerinc megépítését, s minden bizonnyal jövő tavasszal a völgy ivóvízellátása is megoldódik. A terület energia ellátása már eddig is biztosított, amit ki kell igazítani a közvilágítással, illetve a TIGÁZ-zal kell egyeztetni a völgy gázellátására. Ez erről való tárgyalásokat a Testület felhatalmazásával a Városvezetés elkezdte.
Cél, hogy az infrastruktúra még az útépítés, azaz kb. 2010 nyara előtt kiépítésre kerüljön.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.