SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. március 21., szerda 09:39

Saját bűntársait is átverte a traktortolvaj
Kirúgták és nem is fizették ki, ezért úgy gondolta, hogy a munkavégzéshez használt traktort társaival ellopja és abból csinál pénzt. A Mórahalmi Rendőrőrs munkatársai néhány óra alatt felderítették a bűncselekményt.
Tegnap hajnalban érkezett bejelentés a Mórahalmi Rendőrőrsre arról, hogy egy ruzsai tanyáról elloptak egy MTZ traktort. A helyszínre irányított rendőrök követték a jármű nyomait, majd négy kilométerrel arrébb meg is találták. Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök látókörébe került egy négy tagú helyiekből álló csoport, akik a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsíthatók. Mint kiderült, az egyik gyanúsítottat néhány nap után kirúgta a főnöke, a fizetését pedig nem kapta meg, ezért úgy gondolta, hogy a traktort ellopja és pénzzé teszi. A bűncselekményben társai is akadtak, így az éj leple alatt gázolajjal megtankolták a munkagépet, majd beindították és elindultak vele. Út közben azonban járművek fényeit látták, amit rendőrautónak hittek, ezért a traktort hátrahagyva elmenekültek.
Az ügyben a Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrse lopás bűntette miatt indított eljárást. Az ügy érdekessége, hogy a kirúgott férfi azzal vette rá társait a bűncselekményre, hogy édesanyja temetésére kell a pénz, azonban időközben kiderült, hogy édesanyja él és virul.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.