SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. május 10., csütörtök 09:05

"Táskakikapkodók" rendőrkézen
Sikeres munkát tudhat maga mögött a Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, ugyanis az elmúlt hónapokban elszaporodott, úgynevezett „táskakikapkodós” módszerrel megvalósított lopások és rablások elkövetőit sikerült elfogni.

Mintegy 80 különböző bűncselekményt hajtott végre az a 7 személy, akik ugyan külön - külön, de ugyanazon célból járták Szeged belvárosát az elmúlt időszakban. Módszerük hasonló volt: általában idős hölgyeket figyeltek ki, és egy óvatlan pillanatban kirántották a gyanútlanul sétáló nők kezéből táskájukat, melyben a készpénzen kívül egyéb okmányaik is „odalettek”. Az egyik ilyen eset februárban történt, melynek elkövetése miatt egy 18 éves szegedi fiú került előzetes letartóztatásba. Ő 10 különböző esetben tépte ki az értékeket tartalmazó táskákat a védtelen hölgyek kezéből. A fiatalember, mintegy 40 bűncselekménnyel gyanúsítható megalapozottan, ugyanis a lopás és rablás elkövetése mellett egyéb más jogellenes cselekményt is megvalósított.
Áprilisban egy tápéi lakos kívánt némi értékre szert tenni oly módon, hogy egy egyetemista diáklány kézitáskáját ragadta el tőle egy pofon kíséretében. A tápéi fiatalembert azóta előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.
Számos olyan eset is történik, melynek felderítése a lakosság hatható közreműködését dicséri: egyik alkalommal három szegedi barát magányosan sétáló hölgyeket szemelt ki, azonban nem jutottak messzire a zsákmánnyal a 16 és 18 éves fiúk, mert az arra sétálók a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatták őket. Velük szemben más, hasonló cselekményeik miatt több büntetőeljárás is folyamatban volt.
Rendőrkézre került egy algyői férfi és társa is, akik kitépték egy idős hölgy nyakából ékszerét, majd pár órával később táskákat ragadtak el hasonló korú gyanútlan nőktől. Rablás megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás ellenük.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.