GÖDÖLLŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. augusztus 16., csütörtök 10:16

Fokozott közúti ellenőrzések
A Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területén augusztus 10. és augusztus 20. között fokozott közúti ellenőrzéseket hajtanak végre.

Az év első hét hónapjának baleseti adatai alapján megállapítható, hogy közútjainkon többen haltak meg, mint a megelőző év azonos időszakában, így a személysérüléses közúti közlekedési balesetekben meghalt személyek száma 319-ről 326-ra nőtt országosan. Az elmúlt néhány hétvége is kedvezőtlen baleseti statisztikát hozott, egymás után a harmadik „fekete hétvége” következett be. Ezeken a hétvégéken is többen vesztették életüket az utakon, mint a megelőző év azonos időszakaiban.
A Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területén 2012. év első félévében 112 személyi sérüléssel járó és 4 halálos kimenetelű közlekedési baleset történt. 2011. év azonos időszakában 7-en vesztették életüket közúti balesetben. Az ittas járművezetők idei évben már 17 sérüléssel járó közlekedési balesetet okoztak, amely az összes balesetet és a megyei adatokat tekintve magas szám. Területünkön a legtöbb baleset 12-18 óra (48 db) valamint 7-12 óra (35 db) közötti időszakban következett be.    
A fokozott ellenőrzés célja:
A közúti közlekedési balesetek megelőzése a balesetek bekövetkezéséhez, eredményéhez vezető leggyakoribb (sebességtúllépés, elsőbbségi jog meg nem adása, ittas vezetés, passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása) szabálysértések kiszűrésével és határozott szankcionálásával.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.