KRASZNOKVAJDA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2009. szeptember 23., szerda 07:46

A vaspondró elleni harc végéhez közeledik.
Községi Önkormányzat
Krasznokvajda
Scholtz Albin tér 3. 3821
Tel: 06/46/458-240
Fax: 06/46/458-116


Iktatószám: 915-3/2009.


MTI Magyar Távirati Iroda Zrt.


B u d a p e s t


Tisztelt MTI !


Krasznokvajda község belterületét az elmúlt hetekben gyűrűs vaspondrók tízezrei lepték el, inváziószerűen. Az önkormányzat részéről a lakosság közérzetét negatívan befolyásoló jelenség megszüntetése érdekében azonnali intézkedéseket kezdeményeztünk. Ennek keretében a problémával megkeresett hivatalok (Mg. Szakigazgatási Hivatal, Katasztrófavédelem Kistérségi szerve, ÁNTSZ)  tanácsai alapján az e tevékenységre szakosodott vállalkozói körből (gázmester) kértünk ajánlatot a problémakör megszüntetésére. Az LHH minősítésű térség nem tudott jelentős összeget elkülöníteni a költségvetéséből a kezelés anyag- és munkadíjára, ezért a pótlólagos irtás költségét már nem tudtuk felvállalni.
A jelenségről lakossági bejelentés útján értesült az MTV1 és az RTL Klub televíziók stábja, továbbá a megyei szintű média az Észak-Magyarország c. napilap, illetve internetes háttere a BOON. Ezek útján az ország lakossága is betekintést nyert az itteni áldatlan állapotokba.


Az MTI Zrt. felkérése, illetve megkeresése útján kívánunk köszönetet mondani a CAOLA Zrt. vezérigazgatója Benkő László úrnak és a cég kutató- fejlesztő apparátusának a végzett problémakör eredményes kezelése érdekében foganatosított önzetlen segítségnyújtásáért.
A cég által a helyszínen kísérleti méretekben felhasznált szerkombinációval megítélésünk szerint sikerült a hivatkozott féreginváziót megfékeznünk.
A cég segítőkészsége példamutató, amelyért a település lakossága és Krasznokvajda Község Önkormányzata ezúton is köszönetét nyilvánítja ki.


Krasznokvajda, 2009. szeptember 22.


                                                           Köszönettel:


                                                                                                          Csizmadia Károly
                                                                                                             alpolgármester


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.