BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbánya Önkormányzata
2012. október 18., csütörtök 14:56

Villámcsődület Kőbányán
Mozgásra bírjuk a kőbányai Liget tér járókelőit. Több mint száz kőbányai fiatal fogalmaz meg egy fontos üzenetet, egy flash mob segítségével, 2012. október 19-én, pénteken 14.00-tól, a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor sétányon.
 
Mozogjunk Kőbánya környezetéért közösen! Teret a fiataloknak!
Az üzenetek megfogalmazásához a gyerekek a közösségi mozgás egyik leglátványosabb formájával készülnek.  A Kőbányai Villámcsődület célja, hogy szokatlan módon hívja fel az emberek figyelmét
a környezettudatosságra, a mozgásra. A megmozdulás játékos módon fogalmaz meg komoly mondanivalót: diákok adnak át fontos üzenetet úgy, hogy spontánnak tűnő, de előre koreografált mozgással és viselkedéssel Kőbánya legismertebb, forgalmas központjában (a Liget tér környéke, Kőrösi Csoma Sándor sétány) néhány perc erejéig elfoglalják a teret és valami furcsát, a hétköznapok szürkeségét megtörő dolgot alkotnak. A környezetünk védelme közös ügy, a helyi lakosságot felelős gondolkodásra szeretnénk ösztönözni.
 
A rendezvényen részt vesznek Kovács Róbert polgármester, Deák Bill Gyula blues-énekes, Gergely Gábor világbajnoki aranyérmes asztaliteniszező, Póka Egon zeneszerző, valamint a „Kis-Pongrác” lakótelepen és környékén elhelyezkedő intézmények tanulói.
 
A program a Kőbányai Önkormányzat és a GYEP Alapítvány együttműködésében valósul meg.
 
„Kis-Pongrác” és egész Kőbánya megmutatja, hogy milyen összefogásra képes egy jó cél és a közösség érdekében.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.