GYÖMRŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. október 18., csütörtök 15:36

Gyömrő önkormányzata nem írja alá a járási megállapodást
Gyömrő Város Önkormányzatának képviselő-testülete keddi ülésén egyhangú szavazással úgy döntött, hogy nem ad felhatalmazást a polgármesternek a járási hivatallal kötelezően kötendő megállapodás aláírására.

A képviselők a megállapodás szövegét, tartalmát a városra nézve hátrányosnak és károsnak tartják. Sajnálatos tény tovább, hogy egészen keddig kizárólag elektronikus levél formájában volt lehetőség a megállapodás előkészítéséért felelős járási biztossal kommunikálni, hiába próbálta Varga Ernő jegyző több ízben is felvenni a személyes kapcsolatot. Véleményünk szerint csak ilyen formában lehetett volna megfelelően egyeztetni erről a nagyon fontos megállapodásról, feltéve ha a településekkel valóban érdemben akartak egyeztetni róla. A megállapodás tartalma sajnos negatívan érinti a várost és lakosait, így a képviselők nem adták, nem adhatták áldásukat az aláírásra.

Elgondolkodtató ugyanakkor, hogy ha október 31-ig sem sikerül megállapodást kötnünk, úgy abban az esetben a Pest megyei kormányhivatal vezetője megkötheti azt helyettünk, függetlenül a lakosok által megválasztott képviselők akaratától.

Városunk vezetése sajnálattal ugyan, de tudomásul vette, hogy minden logikus érv, és további 7 település támogatása ellenére sem lehetett járásközpont, de ezt a megállapodást ilyen formában nem fogadhatjuk el. Információink szerint a megyében még egy olyan település van, ahol a képviselő-testület nem fogadta el a megállapodás tervezetét. Reménykedünk abban, hogy meghallják a hangunkat, továbbá bízunk a járási biztos nyitott és szakmailag korrekt hozzáállásában, és a sikeres együttműködésben.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.