BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2012. december 6., csütörtök 23:02

Comenius találkozó a Vermesben
Csaknem két napja hagyták el az országot azok a külföldi diákok, akik november végén érkeztek a második Comenius találkozóra Budapesten. A csepeli családoknál elszállásolt cseh, lengyel, litván, walesi, horvát, török, spanyol és portugál diákokat a Vermes Miklós Általános Iskola tanulói látták vendégül. A mintegy 45 külországi iskolással és tanáraikkal együtt kirándultak a Dunakanyarban, megtekintették a Parlamentet, városnézési sétát tettek Budapesten és Csepelen.
A közel egyhetes találkozó során a gyerekek megismerkedtek egymás kultúrájával, történelmi emlékhelyeivel, étkezési szokásaival, hétköznapi életével. „ A projektnapok legnagyobb hozadékát a csepeli iskolásoknak az jelentette, hogy megélhették, milyen a mindennapi életben az angol nyelv használata. Tehették ezt saját korcsoportjukkal, miközben beszédkészségük fejlődött és barátságok szövődtek közöttük” – közölte a csepel.hu-nak Paragi Ferencné magyar koordinátor, pedagógus.
A Vermes iskolában különböző programokat szerveztek a külföldieknek, melyen többek között tanórákkal, táncházzal, játékdélutánnal, kézműves foglalkozásokkal és vásárral várták őket. A közösen készített projekttermékek mestermunkái – mint például a puli, a tükrös szív, a kékfestő batyu, a dióangyal – az egymáshoz való alkalmazkodást és együttműködést egyaránt fejlesztették. A magyar és vendég iskolák diákjai országuk hagyományos játékaiból is tartottak bemutatót. A csepeli iskolások újonnan létesített kapcsolataikat közösségi oldalakon folytatják tovább.
 
Antal Zsuzsa
fotó: Vermes Miklós Általános Iskola


3 csatolt kép 321
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.