KADARKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. december 14., péntek 14:15

Jól halad a kadarkúti csatornázás
Ütemterv szerint halad a kadarkúti csatornahálózat építése. Fontos információ, hogy december 14-től leállnak a munkákkal, de a kivitelezők ügyeleti rendszert tartanak fent a váratlan helyzetek kezelésére.

Both Zoltán építésvezető elmondta: november utolsó napjáig 2280 méter gerincvezeték, 180 házi bekötés készült el és lett minősítve. December elején tovább folytatódtak a munkák a Latinka és a Nagy utcákban. Ezeken a területeken 50 házi bekötés és 150 méternyi gerincvezeték épült. 

Horváth Attila műszaki ellenőr tájékoztatása szerint a téli időjárás és a közelgő ünnepek miatt a kivitelező úgy döntött, hogy december 14-én felfüggeszti a munkát, addig a helyreállításokat is elvégzi olyan szintre, hogy a téli közlekedésben ne legyen probléma.  

Az időjárás függvényében 2013 január hónap második felében, nagyobb havazás esetén február elejével kezdi újra a munkákat. A projekt ütemterv szerint halad, nem szükséges siettetni az építést, tette hozzá a projekt műszaki ellenőre. 

- Nagyon fontos információ, hogy a szünet alatt téli ügyeleti rendszer lesz. Minden esetben Both Zoltán építésvezetőt kell hívni, 30/515-8572 telefonszámon. A hibák javítása 24 órán belül megtörténik, mert a feladattal helyi vállalkozót bíztak meg, aki szükség esetén azonnal cselekedni tud.

A Kadarkút Város Szennyvízcsatornázása és Szennyvíztisztítása című, KEOP-1.2.0/09-11-2011-0033 azonosítószámú projekt csaknem nettó egymilliárd forintból valósul meg. A beruházás forrásának 85 százalékát sikeres Európai Uniós pályázati támogatás biztosítja, míg a mintegy 150 millió forintos önerőt a város önkormányzata és az ingatlantulajdonosok hozzájárulása fedezi. A kivitelezés során több mint 12 kilométer gravitációs szennyvízcsatorna, valamint új szennyvíztisztító épül.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.