BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. január 9., szerda 18:14

Közel 290 millió forintból fejlesztik a Dánfoki Üdülőközpontot
Gasztrokomplexummal és szabadtéri foglalkoztatóval bővül majd a közel jövőben a Békés-dánfoki Üdülőközpont. A létesítmény területén jelenleg egy, régen büfé és étkező funkcióval bíró épület áll. Mára azonban nem felel meg a kor elvárásainak és a rá vonatkozó előírásoknak. A közel 289 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatás részeként egy teljesen új, modern szabadtéri foglalkoztatót és gasztrokomplexumot építenek a régi objektum helyére.
 Izsó Gábor polgármester a projekttel kapcsolatban elmondta, az előzetes tervek szerint a tábor közepén létrehozott épület három részből állna majd. A felülről fedett, de oldalról nyitott közösségi tér alkalmas lesz csoportos foglalkozások, rendezvények megtartására. A főzési lehetőséget kemence, grillező, bográcsozó és szalonnasütő helyek biztosítják majd. Végül pedig egy korszerű vizesblokk kialakítása tenné teljessé az építmény funkcióit. Elképzelések szerint már idén tavasszal elkezdődhetnek a munkálatok a tábor területén.
A nagyszabású beruházás rendkívül kedvező feltételeket teremt, a „Békés Bringa” címet viselő fejlesztéa a város részéről önerőt nem igényel.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.