ÉRPATAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2013. január 15., kedd 09:33

Új tagokkal bővült az Érpataki Modell Országos Hálózata
Az Érpataki Modell Országos Hálózatának megalakulása után megkezdte a szisztematikus szakmai felkészítő munkát 2013. január 5-én Érpatakon az ország különböző pontjairól (Tata, Debrecen, Miskolc, Sajóbábony, Konyár, Emőd, Boconád, Hejőszalonta, Szeged, Hajdúdorog, Karcag, Nagykálló, Hajdúhadház, Nyírtelek, Nyíribrony, Nyíregyháza-Nyírszőlős) érkező 38 fő részvételével  az első szakmai konferenciájának és tagtoborzásának sikeres megrendezése által.

A sajtóriportok után Dr. Orosz Mihály Zoltán, az Érpataki Modell Országos Hálózat Érpataki Központi Bázisának vezetője köszöntötte a már működő bázisok vezetőit, és a megjelent érdeklődőket. Röviden ismertette az Érpataki Modell alapelveit és az országos hálózat működését, utána kijelölte a szakmai megbeszélés menetét és céljait.

Bemutatkoztak az új tagok és az érdeklődők, elmondták, hogy honnan jöttek, milyen problémákkal küzd saját községük, városuk. Ezután a már működő bázisok képviselői számoltak be eddigi munkájukról, eredményeikről és az aktuális feladataikról, egyeztették egymással a soron következő lépéseiket.

Az új tagok, mint leendő közjogi frontharcosok megismerhették a bázisok működését. A hálózat tagjai mindenhol olyan saját településük sorsa iránt érzékeny emberek, akik felvállalják a küzdelmet a munkájukat nem végző hatóságokkal szemben. A közérdek-érvényesítés közjogi útján kényszerítik ki a konfrontációt kerülő, kényelmes munkához szokott köztisztviselőket, a hivatástudattal nem rendelkező rendőröket, hogy a betöltött posztjukhoz méltóan és rendeltetésszerűen lássák el munkájukat.

Az Érpataki Modell Országos Hálózatának bázisai ehhez a küzdelemhez erkölcsi és szakmai támogatást nyújtanak egymásnak. Akár egyetlen elszánt ember is elegendő egy településen, aki elkezdi a közérdek-érvényesítő közjogi frontharcot, a hálózat tagjait erős támaszként maga mellet tudhatja. Hozzá fordulnak azok a helyi lakosok is panaszaikkal – akár névtelenül – , akik nem mernek a hatóságokkal szembe szállni.

A szakmai megbeszélés után a hálózat tagjai folytatják munkájukat, és újabb 3 településen (Cegléd, Debrecen, Hejőszalonta) kezdődik el a jogi frontharc.

Született egy nagyon őszinte spontán beszámoló is az egyik sajóbábonyi frontharcos részéről az interneten az egyik közösségi oldalon, mely a csatolt word dokumentumban olvasható



1 csatolt dokumentum Facebookon megjelent írás
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.