TATA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. január 17., csütörtök 23:03

A legszebb konyhakert címért lehet pályázni
A képviselő-testület decemberi ülésén döntött arról, hogy Tata is csatlakozik „A legszebb konyhakertek” programhoz. A kezdeményezés Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere nevéhez fűződik, aki a 2013-as évben országos szinten hirdette meg a programot.    
 
Cél a lakosság ösztönzése arra, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán alakítson ki és termesszen maga és családja számára minél több konyhakerti növényt. Dr. Frivaldszky Gáspár aljegyző lelkes támogatója a kezdeményezésnek, s véleménye szerint a vidéki portáknak vissza kellene nyerniük régi arcukat.
 
- A pázsit, a dísznövények és a virágok mellett a veteményeskertnek is jusson hely. Mindannyian tudjuk, hogy – például – a saját termelésű, gondosan ápolt paradicsom sokkal ízletesebb, mint amit a hipermarketekben szerezhetünk be – hívta fel a figyelmet az aljegyző.
 
Három kategóriában lehet majd pályázni: balkon-kategóriában, tehát még azok is versenybe szállhatnak, akiknek nincs komolyabb kertjük, valamint kiskert, 50 négyzetméter alatti és 50 négyzetméter feletti kertekkel.
 
- Minimum ötféle zöldséget kell nevelni. Szakmai napot is szervezünk 2013. február 28-án csütörtökön 10 és 12 óra között a polgármesteri hivatal dísztermében. Itt a Tatai Városgazda Kft. munkatársaitól kaphatnak tanácsokat a pályázók a kertészkedéshez, valamint kedvezményes palántavásár is lesz egy későbbi időpontban. Nagy örömünkre már több civil szervezet is jelezte, hogy szívesen nyújt szakmai segítséget – tette hozzá dr. Frivaldszky Gáspár.
 
Jelentkezni egy formanyomtatvány kitöltésével lehet, melyet honlapunkon, a mellékletből tölthetnek le, illetve a polgármesteri hivatal környezetvédelmi referensénél is elérhető.

http://www.tata.hu/varosunk/varosrol/11268
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.