KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2009. október 28., szerda 14:54

Szita: Törvénymódosítást a gagyi ellen!
Kezdeményezzék a kereskedelemről szóló törvény módosítását Kaposvár kormánypárti országgyűlési képviselői! - ezt kéri Kaposvár polgármestere. Szita Károly szerint erre azért van szükség, mert a települési önkormányzatoknak jelenleg semmilyen lehetőségük nincsen arra, hogy a város kiemelt övezeteiben megtilthassák a gagyi cikkek forgalmazását.

Lamperth Mónika és Kolber István kezdeményezze a kereskedelemről szóló törvény módosítását, hogy az önkormányzatok megvédhessék értékeiket a gagyi cikkek térhódításától! - kéri Szita Károly. Kaposvár polgármestere kérését azzal indokolta, hogy több olyan üzlet is nyitás előtt áll Kaposváron, amely a megyeszékhely belvárosához, főteréhez nem méltó árucikkeket forgalmazna.

Ma a települési önkormányzatoknak semmiféle lehetőségük nincs arra, hogy ezeket a tevékenységeket betiltsák, korlátozzák. Azért sem, mert a kormány egy hónappal ezelőtt megváltoztatta a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló rendeletet. Ennek értelmében október elsejétől egy-egy vállalkozás az önkormányzat által kiadott működési engedély nélkül is megkezdheti az árusítást, elég csupán bejelentést tennie.

A módosítás előtt a kereskedő kizárólag jogerős határozattal kiadott működési engedély birtokában kezdhette meg, illetve folytathatta tevékenységét.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.