BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2013. február 27., szerda 16:25

Tovább épül Ferencváros
Tovább folytatódik a Ferencvárosi Önkormányzat beruházásában és a Fővárosi Önkormányzat támogatásával megvalósuló házfelújítás sorozat. Az ünnepélyes házátadás során, a ferencvárosi Márton utca 3/A alatt, tíz teljesen felújított, összkomfortos lakás várja be-, illetve visszaköltöző bérlőit. A jövőben a házfelújítások mellett kulturális, oktatási és egészségügyi intézmények rehabilitációja is szerepel, valamint az infrastruktúra fejlesztése, zöldfelületek kialakítása is hangsúlyt kap.

Az eseményen dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere az alábbiakat mondta:
„Lehetőségeinkhez mérten folytatjuk a városrehabilitációt, kiemelt figyelmet fordítva a zöld területek megőrzésére és újabbak létrehozására, valamint közösségi terek teremtésére. Tudatosan keressük a pályázati lehetőségeket.
Ennek a munkának az eredménye ez a felújítás is. Alig egy hónapja írtuk alá a József Attila Terv (JAT) nevet viselő pályázatunk támogatási szerződését, mellyel az Új Széchenyi Terv keretében közel három milliárd forintot sikerült nyernünk. Ezzel Középső-Ferencváros városrehabilitációja újabb lendületet kap.”
A rendezvényen résztvevő Tarlós István főpolgármester kihangsúlyozta:
„A most átadott épület nem a látványberuházások közé tartozik, hanem valóban az itt élők javát szolgálja: azoknak a családoknak a mindennapi életminőségét változtatja meg, akik egy romos, és a múlt századi komfortnak megfelelő szükségmegoldásból most felújított, igazi otthonnak helyet adó lakásba, házba költöznek vissza.”




Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.