BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2013. március 4., hétfő 10:36

Örömfoci a Vendel utcában
Február 27-én rendezték meg immár másodszor a József Attila Általános Iskola szülő-diák focimeccsét a Vendel utcai Sportcsarnokban. A József Attila Általános Iskola diákjai rendszeresen sportolnak szabadidejükben. Ragány Károly tanár úr évtizedek óta lelkesen irányítja őket: tanítási idő előtt és után asztaliteniszeznek, fociznak a gyerekek az iskolában.
A tanár úr felismerte, hogy a gyerekek a sportban levezethetik fölös energiáikat, ezáltal kevesebb idejük marad csellengésre, haszontalan időtöltésre.A diákokból álló csapat befogadta maguk közé az érdeklődő apukákat is, így némely gyereknek igazi “fiús” program az édesapjával együtt rúgni a bőrt. Ragány Károlyné, Manyi néni – testnevelés szakos tanárnő - köszöntőjében elmondta, hogy a diák-szülő meccs megrendezésével szeretnének hagyományt teremteni.
Az eseményre kilátogató polgarmester szintén köszöntötte a gyerekeket. Elmondta, hogy egy sportsérülés miatt sajnos nem tud beállni közéjük, pedig az evezés mellett a foci a másik nagy szenvedélye. Dr. Bácskai János örömét fejezte ki afelett, hogy ilyen sokan sportolnak. Elmondta: mindig jó, ha a szülő a gyerekkel játszik, az pedig külön öröm számára, hogy mindehhez a hátteret az iskola biztosítja.
A jó hangulatú mérkőzés bebizonyította, hogy az “ép testben ép lélek” mondás ma is helytálló. A gyerekek nem kallódnak el, mindennapjaik részévé válik a mozgás, az egészséges életmód, ami a tanulmányi előmenetelüket is segíti.

Szöveg és fotó: Vincze Hédi

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.