PÁCIN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2013. március 16., szombat 17:25

Sötétben a Bodrogköz.
Február 14-én 13 órától, több mint 48 órája nincs áram a Bodrogközben Pácinban és még 12 településen (Györgytarló, Tiszakarád, Tiszacsermely, Cigánd, Nagyrozvágy, Kisrozvágy, Alsóberecki, Felsőberecki, Ricse, Bodroghalom, Karos, Karcsa). Egyre nagyobb a baj!
Folyamatosan érdeklődök a katasztrófavédelemnél, hogy mi várható. A 16-án 15 órakor feltett kérdésemre azt válaszolták, hogy érdeklődjek a polgármesternél - aki én vagyok. Nagy segítség, így legalább hitelesen tudom tájékoztatni a lakosságot.
Sajnos az ÉMÁSZ honlapján is február 14-i - egy hónapos- az utolsó hír bejegyzés, ilyen havári helyzetben A szolgáltatónak nincs tájékoztatási kötelezettsége?
Pedig nem mindegy, hogy hány napot kell még várni! Sokaknál két napja nincs fűtés! A hűtők kiolvadtak, a fagyasztó ládák is ott tartanak. A vezetékes telefon nem működik! A mobilok lemerültek, de térerő sincs, mert az adók se működnek áram nélkül! Legalább az utak járhatók.
Több mint 10 ezer lakos van ebben a katasztrófa helyzetben! 
Ha már érdemi információk szolgáltatására képtelenek a felkészült állami szervek, legalább egy rövidke SMS-t küldhetnének, hogy aki fázik menjen át a szomszédjához, a kiolvadás előtti húst vigyék ki a téli hidegbe a hó alá és bújjanak össze, mert két test együtt melegebb mint külön. (Szócska Miklóstól tudjuk.)
A Bodrogköz hamarosan sötétbe borul. Kinek a kötelessége felvilágosítani?

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.