BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2013. április 16., kedd 13:52

Telekom Labdarúgó Diákolimpia sajtótájékoztatója Ferencvárosban
Az utánpótlás és az ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekében idén először a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom közösen rendezi meg a Labdarúgó Diákolimpiát - jelentették be a ferencvárosi Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziumban április 12-én rendezett sajtótájékoztatón.
A rendezvényen többek között dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár, Keszég Attila, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, valamint dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere vett részt.
Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára a kormány által kiemelten támogatott területnek nevezte a diáksportot. Hozzátette: a cél, hogy minél több program legyen, melyek "tárt kapusak", vagyis a gyerekek és családjaik tömegesen látogathatják.
"A diáksport-mozgalom megújításában a Magyar Telekom támogatása rendkívül fontos tényező. Számunkra Magyarország vezető infokommunikációs szolgáltatójának labdarúgás iránti elkötelezettsége a szövetség sokéves tapasztalata mellett kellő biztosíték az eseménysorozat sikerére" – mondta Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.
A sportvezető jelezte: azért is biztos abban, hogy a cég segítségével sikeres tornákra kerül majd sor, mert az ő saját versenyzői karrierje során kivételesen hosszú ideig, 12 évig működött együtt a céggel, s kiváló partnert ismert meg a vállalatban.
"A Telekom számára a hazai futball és annak minőségi népszerűsítése melletti elkötelezettség legújabb fejezete a Telekom Labdarúgó Diákolimpia névadó szponzorációja. Célunk mindezzel, hogy a Magyar Diáksport Szövetséggel karöltve támogassuk a hazai diáklabdarúgást, felhívva a figyelmet a sport és a jövő generációk egészségre nevelésének fontosságára és hozzájáruljunk a labdarúgás lehetőségeinek fejlesztéseihez, az új tehetségek kineveléséhez a hazai labdarúgás számára" – mondta Keszég Attila, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese.
Keszég Attila jelezte, hogy a mostani a főpróbája egy hosszabb távú együttműködésnek, mert a következő iskolai évben már a sorozat elejétől támogatni kívánja a Telekom a labdarúgó diákolimpiát.
A sajtótájékoztatón elhangzó beszédek után Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke és Keszég Attila, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese írta alá a szponzori szerződést, mely alapján a megyei és budapesti döntőket, majd az országos finálékat már az ország legnagyobb telekommunikációs vállalatának támogatásával rendezik meg.
A rendezvényt  Nacsa Olivér rövid humoros jelenetei fűszerezték, majd a jelenlévők megcsodálhatták  Szász Kitti, freestyle világbajnok labdazsonglőr bemutatóját, melybe bekapcsolódott a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium 2012. évi labdarúgó Diákolimpia 5-6. korcsoportban győztes lány csapata is, akik szombaton indulnak a Középiskolai Labdarúgó Világbajnokságra.
A diákolimpia előcsatározásaiban több, mint 40 ezer általános-  illetve középiskolás gyerek vett részt több korcsoportban, felmenő rendszerben. A 19 megyei, illetve a budapesti döntő április 20. és május 12. között zajlik le, ezeken 760 csapat összesen 8500 fiatalja szerepel majd, s a sorozat június 17-én zárul.
A szervezők a kijelölt megyei és fővárosi sportközpontokban sport mellett ingyenes családi programokkal, ügyességi versenyekkel és értékes nyereményekkel várják a sportolókat, a családokat és minden szurkolni vágyót. A színes programok mellett ismert hazai sztárok - többek között Harsányi Levente, Ganxsta Zoli és Nacsa Olivér, továbbá Szász Kitti, freestyle világbajnok várják az érdeklődőket.




Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.