MINDSZENT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. szeptember 13., péntek 13:23

Mindszent 20! - szülinapi buli és piknik az Itthon vagy - Magyarország, szeretlek! hétvégén

Szeretnénk, ha ez a szeptember végi hétvége megmutatná az összefogás és a közösség erejét, amit a hagyományaink őrzésének értéke csak fokozni tud.

A tervezett program szerint a szeptember 28-i nap a hivatalos ünneplés mellett és azon belül az elmúlt 20 évet idézné meg. De átadjuk a Mindszent Városért címet is, és felavatjuk első kitüntetettünk szobrát.
Ilyenek voltunk – ezt mutatja be az 1993-ből őrzött fotóink, tárgyaink kiállítása és a retro divatbemutató. Ilyenek vagyunk – a kiállítás másik része alkotópályázat munkáin át mutatja meg: Itthon vagy – Mindszent, szeretlek!
A kulturális műsor jelen értékeinket tárja a nagyközönség elé: ők a tehetségeink, mi ebben vagyunk jók; de ide is begyűrűzik 1993. Az összefogás a segíteni akarásban mutatkozik meg leginkább: véradást is szervezünk erre a napra.
Egy közösség élete olyan, mint egy kirakós játék: miden darabjára szükség van a teljes képhez, de egyetlen darabka sem mond magában annyit, mint a kirakott kép részeként. Ez Mindszent. Ez a két nap programjának tematikája. De ezt üzenné a Város tortája is, a lakosság által elkészített és beküldött tortákból kirakott nagy „foltmozaik-torta”.
Aztán pedig a színpadon üdvözölhetjük majd Baricz Gergőt is. Tűzijáték és utcabál szerepel még a programban, hiszen a közös szórakozás is része kell, hogy legyen az ünnepségnek. De a napnak még nincs vége: éjszakai teljesítménytúrára várjuk a lakosságot.
Hagyományos része már rendezvényeinknek az ünnepi szentmise, ezzel indul a szeptember 29-i nap, amit elszármazottunk, Balassi Barnabás orgonahangversenye követ. „Kukoricázunk” is: kukoricát törünk énekszóval kísérve, hogy aztán a régi vasárnapok hangulatát idézze vissza a délutáni szülinapi piknik, ahol a fűbe leterített plédek „kirakósán” töltjük együtt az időt.
Játszunk együtt! – 20 km kerékpározással, futással, sörpocak versennyel, talicskatolással, csizmahajítással. A Népmese Világnapjáról sem feledkezünk meg, a gyermekeknek is kedvezve ezzel.

Élőzenével kísérve a vasárnap este lesz ünneplésünk koronája, hiszen itt megjelenik a Múlt: hagyományaink felelevenítésében; a Jövő: az ég felé küldött „kívánságlufikban”; és a Jelenünk: ahol a pásztortűz melege mellett örülhetünk majd annak, hogy

„itt vagyunk, együtt vagyunk” mi, mindszentiek.

 


5 csatolt dokumentum Mindszent 20! - főzőversenyMindszent 20! - alkotópályázatMindszent 20! - programMindszent 20! - A Város TortájaMindszent 20! - Ilyenek voltunk kiállítás
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.