Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége
2013. október 2., szerda 14:27

Miniszteri elismerést kapott a TÖOSZ
A helyi önkormányzatok érdekében huzamos időn keresztül végzett tevékenysége elismeréséül, a Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából Pintér Sándor belügyminiszter Helyi Önkormányzatokért Díjat adományozott a TÖOSZ részére.

A veszprémi megyeházán szeptember 30-án tartott, a Helyi Önkormányzatok Napja 2013 című rendezvényen Tállai András önkormányzati államtitkártól Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnöke vette át az elismerő oklevelet.


Schmidt Jenő az ünnepélyen elhangzott beszédében megjegyezte: az önkormányzatok kiszolgáltatottsága az adósság rendezésével csökkent, "viszont a hiány nem tűnt el véglegesen a rendszerből", ezért azt újra át kellene tekinteni. Véleménye szerint a pénzügyi fegyelem betartása miatt az adósságkonszolidációban résztvevő önkormányzatoknak reorganizációs tervet kellene készíteniük.

Az eseményen beszédet mondott Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, aki elmondta, hogy az önkormányzati szféra megújult, ismét stabil anyagilag, és feladatellátását tekintve, újrafogalmazva küldetését a demokratikus Magyarország helyi egységeinek legerősebb bástyája lehet.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.