BORDÁNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2014. január 7., kedd 10:06

Új év, új lehetőségek: Paprika program a Kotányival - Bordányi őstermelőknek, gazdálkodóknak is lehetőségük van a bekapcsolódásra
Bordány nagyközség polgármestere még a tavalyi év végén hívott minden bordányi őstermelőt, mezőgazdasággal foglalkozót egy érdekes tájékoztatóra, ahol a Kotányi cég vázolta fel új fűszerpaprika programját, amelyhez helyi termelőket keresnek. A polgármester kiemelte, fontosnak tartja a mezőgazdaságból élők segítését, támogatását. A nagy múltú cég által felvázolt programot hosszú távú, jó lehetőségnek tartja, és nagyon szeretné, ha bordányiak is bekapcsolódnának már most az elején a Kotányi cég programjába.
 
A tájékoztató keretében - az mellett, hogy maga a cég is bemutatkozott - körvonalazódott egy szinte a nulláról induló új program, amely számos bordányi családnak biztosíthat plusz bevételi forrást, vagy akár teljes megélhetést is. A kapcsolódáshoz szinte semmi másra nincs szükség, mint egy darabka termőföldre.  Természetesen minél nagyobb területen gazdálkodik valaki, annál több bevételre tehet szert.
 
A Kotányi cég, együttműködve egy szegedi partnercéggel előfinanszírozza a paprikatermesztést, biztosítva a vetőmagot, műtrágyát és vegyszereket, és garantálja a felvásárlást is, mindig a piaci árnál magasabb áron.  A cél egy olyan minőségi magyar fűszerpaprika előállítása, amely mind a hazai, mind a nemzetközi piacon magabiztosan értékesíthető.
 
A tervek szerint, amennyiben megfelelő számú termelő kapcsolódik a kezdeményezéshez, a cég felvásárló telepet nyit Bordányban, várhatóan Mórahalmon építi fel azt a terményszárító üzemét, a mely a kistérség több településén megtermelt paprika előkészítésére lesz alkalmas. Hosszú távon, pályázati forrásból egy paprikamalom megépítését is kilátásba helyezték.

Ha Ön és családja szeretnének bekapcsolódni a programba, egy szándéknyilatkozat kitöltésével jelentkezhetnek. A jelentkezés még semmilyen kötelezettséggel nem jár, csupán lehetőségük lesz arra, hogy az év elején újabb tájékoztatón, szakmai egyeztetésen vehessenek részt. A szándéknyilatkozat letölthető a település honlapjáról, vagy átvehető a Polgármesteri Hivatal vagy a Faluház ügyfélpultjánál is, ahová a kitöltött adatlapokat is le tudják adni.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.