ESZTERGOM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. február 28., péntek 10:24

Önkormányzati ingatlanfórum
Önkormányzati ingatlanfórum

Az esztergomi önkormányzat hasznosítani kíván több, a tulajdonában lévő ingatlant, amelynek első lépéseként fórumot hívott össze potenciális érdeklődők részvételével.

A február 18-i tájékoztatót Tétényi Éva polgármester jelenlétében a polgármesteri hivatal városmenedzser tartotta a hivatal szakirodájának dolgozóinak segítségével.
A megbeszélésen többek között megjelentek a Nemzeti Külgazdasági Hivatal szakemberei, továbbá az ingatlan.com munkatársa, és több cég képviseltette magát az Esztergomi Ipari Parkból.  
Az értékesítésre szánt ingatlanok között szerepelnek ipari parki ingatlanok, építési telkek, mezőgazdasági ingatlanok, valamint üres, nem lakás céljára szolgáló épületek, de megtalálható a listán hasznosításra javasolt egyéb ingatlan is.
Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testülete 369/2012.(IX.13.) határozatával elfogadta az a közép és hosszú távú „Ingatlanhasznosítási Koncepciót”, amely rendelkezik az önkormányzat tulajdonában lévő bizonyos ingatlanokról, úgy, hogy az egyes ingatlanok konkrét hasznosítása esetén a bérleti díjról, értékesítés esetén pedig az induló vételár mértékéről az önkormányzat döntéshozó szerve, a képviselő-testület dönt.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.