BUDAPEST FŐVÁROS XIV. kerület - Zugló Önkormányzata
2014. július 4., péntek 12:06

Zugló vagyona gyarapodott az erdélyi vendégházzal
Zugló Önkormányzata az online médiában gerjesztett újabb hisztériakeltő cikkre reagálva, az alábbi közleményben tájékoztatja a közvéleményt a tulajdonában lévő erdélyi vendégházzal kapcsolatban.

Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország különböző településéhez, megyei jogú városához, valamint a főváros több kerületéhez hasonlóan végre Zugló Önkormányzatának is sikerült ingatlant vásárolnia Erdélyben, a határainkon túli legjelentősebb tömbben élő magyarlakta Székelyföldön, ahol Zuglónak két testvértelepülése – Alsósákos és Csíkcsicsó – is található. Az ingatlanvásárlással Zugló a kerület azon vagyonát gyarapította, mely a jelen önkormányzati ciklusban közel négy alatt összesen 6 milliárd értékű ingatlanvagyonnal gyarapodott az előző ciklushoz képest. Míg az előző, szocialista-liberális városvezetés eladósította a várost, felélte vagyonát addig a jelenlegi vezetés 8 milliárd forint értékű adósságállománytól szabadította meg Zuglót, 2 milliárd forint plusszal teljesítve a zárszámadást.
A testvérkapcsolatok ápolása és erősítése érdekében a csíkzsögödi vendégház ajtaja valamennyi Zuglóban tanuló diák, intézményi dolgozó valamint a családok, az idősek és a rászorulók előtt nyitva áll.

Zugló Önkormányzata
Sajtóosztály
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.