BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbánya Önkormányzata
2014. szeptember 1., hétfő 12:32

Világszínvonalú tornacsarnok épült Kőbányán
A főváros egyik kosárlabda-fellegvára lehet a X. kerület, ahol már az eddig is országos hírnevet szerzett Kőbányai Darazsak mostantól méltó helyet kapnak. A Kada Mihály Általános Iskola mától egy olyan kosárlabdacsarnokkal is büszkélkedhet, amely 538 millió forintos beruházásból épült föl. Ebből 170 milliót a Kőbányai Önkormányzat állt, TAO-támogatásból pedig 368 millió forintot kapott a kerület.
Kőbánya legújabb büszkesége nem kisebb egyéniségnek állít emléket, mint az egész magyar kosárlabda-világban népszerű, mára legendás, Európa bajnok Zsíros Tibornak, vagy, ahogy mindenki szólította, Zsizsi bácsinak. A létesítmény reggeltől délutánig a Kada Mihály Általános Iskola sportfoglalkozásainak, este edzéseknek, hétvégén pedig meccseknek ad majd helyet, de kiváló helyszíne lehet a kerületi eseményeknek, sportrendezvényeknek is.
A 100 fős lelátóval ellátott kosárlabdacsarnokban a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének versenyszabályzatában szereplő II. kategóriájú fő pálya és keresztben elhelyezett két kispálya, négy öltöző, vizesblokk, kondicionálóterem, edzői és tanári öltöző, valamint akadálymentesített mosdó épült meg.
A tornacsarnok építésével párhuzamosan kosárlabda-akadémiát alapított a Kőbanyai Darazsak csapata, ahol csaknem 300 kőbányai gyerek kosarazik. Ennek célja egy országszerte ismert, a névadójához méltó központ létrehozása, ahol az országos szintű utánpótlás-nevelés mellett minden kosárlabdázni vágyó gyermek igényét is kielégítik és ahol minőségi szabadidős elfoglaltságot biztosítanak.  Mindemellett a csarnok lesz a székhelye a Kőbanyai Diákok Sportegyesületének is. Az egyesület és a Kőbányai Önkormányzat szoros együttműködésének köszönhető, hogy a kerületi diákok, felnőttek és profi sportolok igényeit is kielégítő tornacsarnok létesülhetett Kőbányán.
Közös gondolkodásunk a Kőbányai Diákok Sportegyesületével meghozta gyümölcsét. A beruházással a diákok, felnőttek és az utánpótlás sportolók igényeit is kielégítő csarnok épült kerületünkben. Örömmel adom át legújabb sportlétesítményünket, a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokot a darazsaknak és kadásoknak, az edzőknek és a pedagógus kollégáknak, a szülőknek és minden kőbányainak – mondta az avatóünnepségen Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.