KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. szeptember 1., hétfő 16:04

Sikeresen zárul a komlói diákmunka-program
Több mint száz fiatalnak biztosított lehetőséget nyári munkára Komló önkormányzata. A program 7,5 milliós költségvetését a járási munkaügyi kirendeltséggel együttműködve teremtették elő.
 
Nyaranta a diákok jelentős része végez valamilyen munkát, akár a tanulmányai, akár a nyaralás vagy más szórakozás finanszírozása céljából. Nincs ez másként Komlón sem, ahol becslések szerint is több száz diák kereshet szezonális munkát a szünidő két hónapjára. Számukra korábban viszonylag kevés volt a helyben elérhető álláslehetőség. Idén azonban az önkormányzat közreműködésével ez a helyzet megváltozott.
 
A város a járási munkaügyi központtal együttműködve július-augusztus során összesen 105 diákmunkást alkalmazott, egy-egy hónapnyi időtartamban. A jelentkezők önkormányzati intézményekben dolgoztak: a könyvtárban, a Közösségek Házában, a Városgondnokságon, óvodákban vagy éppen a hivatal gazdasági részlegén. Feladatköreik meglehetősen vegyesek voltak az adminisztrációs munkától kezdve a programszervezésig, fordításig, gyerekfelügyeletig vagy éppen szóróanyagok kézbesítéséig.
A program teljes költségvetése nagyjából 7,5 millió forint, amiből 6,5-et a járási munkaügyi kirendeltség állt, a fennmaradó összeget pedig a város költségvetése fedezte.
 
– Sikeres kezdeményezés volt a nyári diákmunka, amellyel mindkét fél elégedett lehet – értékelt Polics József polgármester. – A fiataloknak helyben dolgozhattak, nem kellett az utazási és a szállásköltségeket állniuk, az intézményeinknek pedig kapóra jött a szakszerű és lelkes segítség a nyári szabadságolási időszakban. Az elsődleges tapasztalatok és a túljelentkezés alapján úgy gondoljuk, jövőre is érdemes lesz meghirdetni a lehetőséget!
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.