BUDAPEST FŐVÁROS XVIII. kerület - Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
2014. október 6., hétfő 11:58

Új szolgálati gépjárműveket kapott a XVIII. kerületi rendőrség az Önkormányzat támogatásával.
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Képviselő-testülete a 2014. június 26-án megtartott ülésén egyhangú támogatás mellett döntött arról, hogy a XVIII. kerületi rendőrkapitányság részére, használatba ad kettő darab Suzuki SX4 1.6 CD AC, 5 ajtós, benzinüzemű gépjárművet, biztosítva azoknak üzemeltetési feltételeit is. A járművek beszerzésével és felügyeletével a Képviselő-testület a „Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztonságáért” civil szervezetet bízta meg.
Ughy Attila polgármester és dr. Lévai István Zoltán alpolgármester, ünnepélyes keretek között adta át a két darab Suzuki SX4 gépkocsit a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányság előtti parkolóban.
A szolgálati járműveket, Budapest rendőrfőkapitánya megbízásában Derzsy Péter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos vette át. A gépkocsik átvételekor Kékesi András r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, XVIII. kerületi kapitányságvezető hangsúlyozta a járőrök munkáját és a gépkocsik jelentőségét a kerület közbiztonságának fokozásában. Az ünnepségen részt vett Bucsek Gábor r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos is.
A közel nyolcmillió forint értékű támogatásnak fő célja a rendőrkapitányságon szolgálatot teljesítő rendőrök munkájának segítése, szolgálatuk hatékonyságának fokozása annak érdekében, hogy a kerületben élők nagyobb biztonságban érezhessék magukat. A kerület, méreténél és a lakóövezetek elhelyezkedésénél fogva nagy közbiztonsági lefedettséget igényel. Ezért indokolt és hatékonyabb a gépkocsival végzett járőrmunka, főleg a kertvárosi részeken.


2 csatolt kép képkép
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.