HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. október 9., csütörtök 11:41

Mónus nyilai két világbajnoki címet lőttek Dél-Koreában
Jelentős magyar sikerekkel zárult Dél-Korea Danyang városában a hagyományos íjászok nyolcadik világbajnoksága. 35 ország 296 íjásza indult a 12 éremért és ezekből hatot magyarok nyertek.
 
A hajdúnánási versenyző, Mónus József a világbajnokságon távlövésben újból hozta a "kötelező" győzelmét. 2014-ben a "Farkas" Olaszország-Törökország- Kína-Mongólia –Magyarország - Törökország - USA-ban mérkőzött meg a távolságokkal és szokásos formáját hozva minden versenyét megnyerte.
 
A most távlövés mellett az előre beígért távcéllövő (Claut) kategóriában is győzelmet szerzett. Láthatóan tökéletesen felkészült a versenyre, hiszen szinte maximális találattal lőtt 165 méterről és szerezte meg újabb világbajnoki címét. Ebben a versenyszámban a női mezőnynél 125 méteren Dr. Skaliczky Andrea lett a világbajnok.
 
A világbajnokságon 7 célos céllövő versenyén férfi egyéniben Szórády Ernő második, Terman Szilárd harmadik lett. A nőknél dr. Skaliczky Andrea ezüstérmet nyert. A juniorok mezőnyében Rácz Kata második, Hegedűs Anna harmadik lett – tájékoztatott Posta Pál, a Hagyományos Íjászok Világszövetségének alelnöke.
A Szórády - Terman - Lakatos István - dr. Rácz Attila összeállítású magyar csapat ezüstérmet nyert, nagy küzdelemben a kínai válogatottal.

3 csatolt kép 321
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.