VECSÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. november 11., kedd 11:14

Szervezetfejlesztés a Vecsési Polgármesteri Hivatalban
Végéhez ért az önkormányzati szervezetfejlesztést megvalósító ÁROP pályázat
Vecsés Város Önkormányzata támogatást nyert az ÁROP-3.A.2-2013 jelű önkormányzati szervezetfejlesztési konstrukció keretében. A projekt célja a járások kialakulásával összefüggésben az önkormányzatokat érintő feladatváltozások következtében a polgármesteri hivatal és az önkormányzatok által felügyelt intézmények szervezetfejlesztés szervezeti működésében szükségessé vált változások felmérésének, megtervezésének, megvalósításának és az eredmények visszacsatolásának támogatása.
Az önkormányzat a pályázati felhívásban előírt hét kötelező feladat mellett két önként vállalt feladatot teljesített. Így felülvizsgálatra került többek között a korábbi ÁROP pályázat, javaslat készült a támogató infrastruktúra és a szerződéses kapcsolatok, a feladat ellátási és finanszírozás modell kidolgozására, a szakmai és támogató folyamatok felülvizsgálatára, a humán erőforrás kapacitásgazdálkodás felülvizsgálatára, valamint a kidolgozott és bevezetésre kerülő intézkedések ütemezésére és nyomon követésére.
A pályázat lehetővé tette a Intézményirányítási erőforrás tervező és vezetői információs rendszer szoftver alkalmazását is, amely az önkormányzat és az intézmények közötti feladat ellátási rend megszervezésénél és az ehhez kapcsolódó finanszírozás tervezésénél nyújt hatékony segítséget.
Két hullámban lakossági felmérés is történt, ami a város lakosságának közszolgáltatásokkal kapcsolatos átfogó ismereteit kívánta felmérni.
A pályázatban meghatározott 2. szintnek megfelelően, október közepén szakmai bemutató került megrendezésre, melyen a pályázati kiírás során 5 nem támogatott önkormányzat képviselői ismerkedhettek meg a projekt során kidolgozott és bevezetésre került új megoldásokkal. Az önkormányzat október végén, a pályázatban meghatározott 3. szintnek megfelelően szakmai workshopot szervezett, amelyre a pályázat során támogatásban részesült 10 önkormányzatot hívott meg. A szakmai résztvevők előadásokat hallgathattak meg a projekt megvalósításáról, majd egy műhelymunka keretében számoltak be a tapasztalatokról.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az új Széchenyi terv keretében valósul meg. A projekt teljes összege, 100%-os támogatás mellett 39 999 890 Ft. 
Vecsés, 2014. november 07.

Bővebb információ:
Vecsés Városközpont-fejlesztő Projekt Nonprofit Kft.
Tel/Fax: +36 29/357-645

E-mail: palyazat@vvft.hu

1 csatolt dokumentum ÁROP pályázat Vecsés
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.