OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. február 19., csütörtök 16:51

A Bányászati Múzeum fejlesztéséről tárgyaltak - Majk
Múzeumi, bányászati, önkormányzati szakemberek, képviselők, külső bizottsági tagok fogadták el Németh Gábor oroszlányi alpolgármester meghívását kedden, s vettek részt azon a bejáráson, amelyen a majki Bányászati Múzeummal kapcsolatos teendőket, a fejlesztés, továbblépés lehetőségeit vitatták meg.
Mint elhangzott, a fejlesztési projekt három területe felöleli a ma még kihasználatlan, lerabolt épületek rehabilitációját, a múzeum kiállítási anyagának gazdagítását, és nem utolsó sorban a márkushegyi bányabezárás bánya- és technikatörténeti értékeinek megmentését és bemutatását a következő generációknak.
A bejáráson az elvégzendő feladatok között szóba került a volt bányaüzem területén, a használaton kívüli épületek szükség szerinti bontása, a tájrendezés, a növényzet karbantartása, kisebb vakolási, festési munkák elvégzése.
További egyeztetést igényelnek azok a javaslatok is, amik a márkushegyi bezárással kapcsolatban megmentendő eszközöket veszik számba: pajzs, biztosító eszközök, kéziszerszámok, önmentő készülékek, fejlámpák, kaparó berendezések, gumiszalagok, anyagmozgató mozdony szerepel a megóvandó felszerelések listáján.

Oroszlány, 2015.02.18.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.