Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ)
2015. február 20., péntek 14:07

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Magyar Önkormányzatok Szövetsége
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) 2015. február 20-án, Gödöllőn megtartotta az önkormányzati választások utáni első tisztújító küldöttgyűlését, amelyen Gémesi György elnök beszámolt a szövetség elmúlt négy év során végzett munkájáról, majd a megyei küldöttek megválasztották a következő ötéves ciklusra a MÖSZ elnökségét és felügyelő bizottságának tagjait. A MÖSZ-t a következő öt évben is Gémesi György elnök vezeti.

 

„A Magyar Önkormányzatok Szövetsége az elmúlt négy év során is igyekezett mindent megtenni az önkormányzatok érdekeinek érvényesítéséért, autonómiájuk és működőképességük megőrzéséért” – mondta elnöki beszámolójában Gémesi György, majd az önkormányzati szektor, illetve az érdekegyeztetés általános helyzetéről, problémáiról, illetve a szövetség hazai és nemzetközi tevékenységéről számolt be az egybegyűlteknek.
 
Az elnöki beszámolót követően a küldöttek elfogadták a szövetség alapszabályának módosítását, a pénzügyi beszámolót majd megválasztották a szövetség elnökségének és felügyelő bizottságának tagjait. A megjelentek egyhangú szavazással ismét Gémesi Györgyöt választották a szövetség elnökének, a két társelnök Ribányi József, a Tolna megyei közgyűlés alelnöke és Eszes Béla, Jánoshida község polgármestere lett. A megújított elnökség tagjai: Ambrus Gyöngyi, Kistokaj, Babák Mihály, Szarvas, Hatvani Miklós, Isaszeg és Olajos Mihály, Szentpéterszeg polgármestere. A felügyelő bizottság elnöke Boldog István, a Fidesz országgyűlési képviselője, tagjai Tilhof István, Mátyásdomb és Halász Gábor, Kiskutas polgármestere lettek.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.