OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. március 20., péntek 13:41

Bontanak, felújítanak a Bányászati Múzeumban
Lazók Zoltán polgármester és Németh Gábor alpolgármester mellett a hivatal illetékesei is részt vettek azon a szerdai bejáráson, amelyen a februári konzultációt követően, immár második alkalommal vitatták meg a majki Bányászati Múzeummal kapcsolatos teendőket, a fejlesztés, továbblépés lehetőségeit.

Az intézmény környezetében több olyan épület is van, amelyek bontásáról, rendberakásáról dönteni kell – mondta Mike István a múzeum vezetője, aki a fák ritkításától, visszametszésétől kezdve, a különböző objektumokon elvégzendő sürgető munkákon keresztül a vandálok és fémtolvajok által okozott károkról is tájékoztatta a jelenlévőket. A program résztvevői között ott volt Nagy Csaba a polgármester idegenforgalmi-turisztikai tanácsadója és Takács Tímea a városi könyvtár igazgatója is. Utóbbi a múzeum dokumentumainak ingyenes digitalizálását vállalta fel, s erről egyeztetett Mike Istvánnal.

A volt bányaüzem területén kialakított látványosság egyébként már most is fogadja a vendégeket hétvégente 10-től 16 óráig, április elsejétől pedig naponta látogatható 10 és 18 óra között.
 
Oroszlány, 2015.03.18.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.