GILVÁNFA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2015. április 3., péntek 00:42

Fűtik a fóliasátrat
,,A JÖVŐ MŰHELYE” Settlement típusú Segítőház létrehozása és a társadalmi beilleszkedést segítő szolgáltatások fejlesztése Gilvánfán című pályázat (kódszám: TÁMOP-5.3.6-11/1-2012-0061) keretén belül működik a közösségi kertészet.
A cél egyértelmű: lépés az öngondoskodás elvén alapuló önellátás fele.
A halmozottan hátrányos helyzetű ormánsági településen amit közmunkásokkal zöldségfélét megtermelnek az önkormányzati területen, azt majd mind szétoszthatják - maguk között.

A három fóliasátorból a palántázóban a szeszélyes tavasz miatt még árpilis elején is szinte éjjel-nappal érdmes 8fával) fűteni a kazánt. De már látszik az eredménye.
A paradicsom mellett a hagyományos és akár savanyításra is alkalmas almapaprikából összesen 1.700, míg az uborkából 740 tő vár kiültetésre. A legfejlettebbek a saláta palánták, ebből 1.800 fej akár már holnap a szabadföldbe ültethető volna.

Szükséges a vagyonvédelem - állítja Bogdán László polgármester -, ezért a kertészet köré kerítést húznak, szintén közmunkásokból éjjeli őröket állítanak.
A közösségi kertészet bővítésére további önkormányzati és bérleményként akár magántulajdonú földek bevonása a cél - tájékoztat Csonka László, aki traktorra pattanva mutatja be a talajrendezés feladatait.

7 csatolt kép Gilvánfai (3) fóliasátorGilvánfai (2) fóliasátorGilvánfai (1) fóliasátor 20150401Gilvánfai (7) fóliasátorGilvánfa (6) fóliasátor 20150402Gilvánfai (5) fóliasátorGilvánfai (4) fóliasátor
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.