ALSÓNÉMEDI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2015. április 23., csütörtök 15:12

Világfát ültettünk!
Világfát ültettünk
Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata a Széchenyi István Általános iskola csapatával együttműködve az idei évben is csatlakozott a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség kampányához, melyben 2015-ben 40 helyszínen ültettek „világfákat” a szövetség közösségei.  
 
Mik is azok a világfák?
A világ- vagy életfa a hagyományainkkal köt bennünket össze. Ennek a hagyománynak a jövőbe vezetése, gyökereztetése volt az alapgondolatunk, mikor ezt a címet választottuk kampányunknak. A valóságban a világfa az adott év fája, melyet az Országos Erdészeti Egyesület minden év végén közönségszavazással választ ki. Így 2015-ben a világfák a kocsányos tölgy kisebb, vagy nagyobb csemetéi.
Ezeket a csemetéket ültetik el szövetségünk közösségei egy-egy helyi akció keretei között. Az akció helyszínei átszövik az országot, sőt idén két helyszínnel – Kalotaszentkirállyal és Marosvásárhellyel – már erdélyi partnereink is bekapcsolódtak a kampányba. Ugyan a kis facsemeték elültetése nem oldja meg az éghajlatváltozás problémáját, de ezek a kis szimbolikus lépések kifejezik azt, hogy a helyi közösségek felismerik a problémát és fontosnak tartják, hogy valódi lépések szülessenek.
 
Lajtmann Csaba elnök
Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség
06 30 232 6658
 
Zagyva Gabriella környezetvédelmi referens
Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata29/337-101/11

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.