HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. április 24., péntek 10:42

„Válogatós vagyok” – Hulladékgazdálkodással kapcsolatos vetélkedőt rendeztek Hajdúnánáson
A hajdúböszörményi Zöld Kör Egyesület szervezésében rendezték meg azt a települési döntőt, melyre 2015. április 23-án került sor a Bocskai Filmszínházban. Városunkból az első forduló során 26, míg a második fordulóban 17 csapat mérettette meg magát, három korcsoportban.
 
A Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ez év tavaszán egy szemléletformáló kampányt indított a lakosság környezettudatosabb hulladékgazdálkodással kapcsolatos attitűdjeinek alakítása céljából, amellyel a megelőzés, a szelektív hulladékgyűjtés és a házi komposztálás elfogadottságának és használatának szintjén kíván javulást elérni. 
 
Molnár Antal, a Zöld Kör elnöke megnyitójában elmondta: a kampány egyik eleme a „Válogatós vagyok!” címre keresztelt, diákoknak szóló, több fordulós vetélkedő sorozat, amelyre három korcsoportban 3-4 fős csapatokban 15 Hajdú-Bihar megyei település részvételével összesen 149 csapat jelentkezett március végéig. Városunkból az első forduló során 26, míg a második fordulóban 17 csapat mérettette meg magát.
 
A játékos vetélkedőn a gyerekek szemléletformáló feladatlapok és tájékoztató kiadványok segítségével bővíthették ismereteiket. A szervezők az első helyezett csapatokat oklevéllel, könyvekkel és kirándulási lehetőséggel jutalmazták meg, melyet Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere adott át.   
 
A települési döntő első helyezettjei a vetélkedő 3. fordulójába, azaz a szellemi torna hajdúböszörményi települési döntőjébe kaptak meghívást, melyet várhatóan május első hetében rendeznek meg.


4 csatolt kép 3214
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.